HÍREK

Zágor Bernadett: “A potenciál megvan a csapatban, hogy előre tudjunk lépni”

2024-07-23

Zágor Bernadett: “A potenciál megvan a csapatban, hogy előre tudjunk lépni”

Szerződést hosszabbító válogatott labdarúgónkkal, Zágor Bernadettel beszélgettünk az elmúlt másfél évről, a célokról és az edzői pályáról is.

Továbbra is az MTK Budapestet erősíted, mi döntött a közös folytatás mellett?

- Jól éreztem magam az elmúlt időszakban a csapat tagjaként. Egy jó közösség alakult ki, ami főként fiatal, tehetséges játékosokból áll, kiegészülve pár rutinos labdarúgóval. Mint tapasztaltabb játékos, továbbra is szerettem volna őket segíteni a pályán belül és kívül egyaránt, így a vezetőséggel tárgyalva a közös munka folytatása mellett döntöttünk. 

A visszatérésed óta másfél szezon telt el, hogyan értékeled ezt az időszakot?

- Összességében pozitívan, de mind a csapat, mind az én teljesítményem hullámzó volt. Az előző szezonban már sokkal közelebb kerültünk a tabella első két helyezettjéhez, sőt bravúrokra is képesek voltunk ellenük, kupadöntőbe jutottunk, de véleményem szerint még mindig hiányzott az a mentális része a dolognak, hogy elhiggyük, ezek nem a véletlen művei, hanem a befektetett munka, a fejlődés részei. A koncentráció hiánya a „kisebb” csapatok ellen megmutatkozott, ahol többnyire győzelmet ünnepelhettünk, viszont nem tudtunk folyamatosan dominálni, buta hibákat követtünk el ellenük. Ha ezt a kettősséget sikerül kiküszöbölni, egyéni és csapatszinten is felnövünk a feladathoz, akkor tudunk előre lépni az idei szezonban, mert a potenciál megvan hozzá. Edzésről edzésre, meccsről meccsre célokat kell kitűznünk, mind saját magunk, mind közösen a csapat számára.

A klubot nem csupán a játékoddal segíted, hiszen az utánpótlásban egyéni képzésért felelős edzőként is dolgozol! A pályafutásod mellett tudatosan készültél az edzői pályára? Hogy tetszik ez a szerepkör?

- Kezdetben nem készültem rá direkt módon, inkább csak belecsöppentem az edzői tevékenységbe. Fiúk mellett kezdtem el segédkezni edzőként, egyre többet tanultam magáról a labdarúgás oktatásának folyamatáról, pedagógiai aspektusáról, illetve olyan, akár taktikai elemekről, melyek a saját játékomat is tudatosabbá tették. Egyre inkább megszerettem, folyamatosan képeztem magam és próbáltam az edzőimtől minél többet eltanulni. Az MTK-nál egyéni képzőként tevékenykedem, mely szerepkörrel teljesen meg vagyok elégedve. Az edzések alatt a kis létszám miatt egyénre szabott munka folyik, így én is jobban oda tudok figyelni egy-egy játékosra, fejlesztendő területeire, a hibajavításra. Nagyon jó látni azt, hogy a játékosok egy edzés alatt is hogyan lesznek egyre magabiztosabbak, hatékonyabbak a feladatok elvégzése közben. Nyilván a cél az, hogy ez a pályán, játék közben is megmutatkozzon, ezen pedig a többi edzővel közösen dolgozunk. Továbbra is szeretném képezni magam, tapasztalatokat szerezni ezen a pályán, hogy az aktív labdarúgás befejeztével felkészülten álljak az újabb kihívások elé.

A csapat szintet lépett az előző szezonban, hiszen a bajnoki bronzérem megszerzése mellett sikerült bejutni a kupadöntőbe is. Mit vársz magadtól, valamint az együttestől az új idényben?

- Egyértelműen a bajnoki, illetve a kupadöntőbe való bejutást várom el a csapattól, magamtól pedig, hogy ehhez meg tudjak adni minden segítséget. Az elmúlt években az MTK bebizonyította, hogy a megújulása után is meghatározó csapat a női élvonalban és a tavaszi kupadöntős szereplés előrevetítette, hogy többre is képesek vagyunk, mint „csak” a bajnoki bronzéremért való küzdelem. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok