HÍREK

Vágó Fanny: “Nagy célokkal tértem vissza”

2024-07-11

Vágó Fanny: “Nagy célokkal tértem vissza”

Régi-új játékosunk, Vágó Fanny az első MTK-s időszaka mellett a legutóbbi szezonjáról és a célokról is nyilatkozott a visszatérését követően.

Több, mint tíz év után lettél ismét az MTK Budapest játékosa, milyen érzésekkel térsz vissza a klubhoz?

- Nagyon nagy kíváncsisággal, hogy hogyan tudok segíteni újra ennek a csapatnak, hiszen azóta nagyon nagy változásokon ment át a klub és én is. Az ember azért soha nem felejti el honnan indult, hol volt sikeres, és mindig örömmel gondolok vissza ezekre az időkre, az előző klubjaimra. Minden korábbi csapatomnak nagyon sokat köszönhetek és ezeket soha nem fogom elfelejteni. A sportban nagyon gyorsan változik minden és tényleg eltelt több, mint 10 év, szinte hihetetlen. De most azon vagyok, hogy a jelenből hozzam ki a legtöbbet és ezért mindent meg fogok tenni. Nagyon várom az új impulzusokat, hogy a játékosokat és a stábot megismerjem, hogy én is fejlődjek tovább, és belőlem is új motivációk, új dolgok jöjjenek elő, amivel sikeresek lehetünk.

Korábban nagyon sikeres éveket töltöttél el nálunk, hogyan emlékszel vissza azokra a szezonokra?

- Nagyon fiatal voltam és nagyon nagy dolgokat értünk el egy szinte újjáalakuló csapattal. Nagyon jó közösség alakult ki, akik éhesek voltak a sikerre, olyan rutinos játékosokkal kiegészülve, mint Hummel-Smuczer Angéla, Pádár Anita vagy Méry Rita. Turtóczki Sanyi bácsi pedig tényleg értett a lányok nyelvén és összekovácsolta, terelgette a társaságot, amiből nagyon sok siker született. Amit akkor kaptunk, tanultunk tőlük, azt nagyon szeretném most visszaadni a fiataloknak, és olyan példát mutatni nekik, amivel mi is sikeresek lehetünk.

Az elmúlt szűk egy évben a szerb élvonalban játszottál, így - a korábbi évekkel ellentétben - kevesebbszer láthattak játszani a szurkolók. Hogy sikerült számodra a mögöttünk hagyott idény?

- Hihetetlen, hogy ennyi idősen is mennyi mindent lehet tanulni, és azt gondolom, hogy ez nagyon nagy érték. Boris Arsic vezetőedzőtől a Spartakban egy év alatt többet tanultam, mint jó pár edzőmtől korábban. Azt gondolom, ez szépen megmutatja, hogy milyen idényt hagytam magam mögött. Nagyon értékes év volt a számomra egy nagyon nehéz időszak után, és hálás vagyok, hogy az átigazolási időszak utolsó pillanataiban oda tudtam szerződni, így nem maradtam csapat nélkül. Sajnos a bajnokságot elvették tőlünk, ami számomra továbbra is érthetetlen, de ennek ellenére büszke vagyok arra, hogy egy újabb bajnokságban gyűjthettem be egy érmet, ami mindezek ellenére is aranyként csillog. Nagyon sok góllal és gólpasszal tudtam segíteni a csapatot, de talán életem legnehezebb éve volt, mert 32 évesen egy elég nagy újratervezés volt a karrieremben.

A legutóbbi szezon elején még ellenfélként léptél pályára csapatunk ellen. Milyen tapasztalataid vannak együttesünkről?

- Az egy nagyon nehéz mérkőzés volt, szinte csak az MTK egyéni hibáiból tudtunk élni, és azokat kihasználva nyertük meg a mérkőzést. Sokat birtokoltuk a labdát, de valahogy nem találtuk az ellenszert. Nagyon lelkesen és szervezetten játszott az MTK, és később a bajnokságban és a kupában is többször bebizonyította, hogy igenis számolni kell velük. Nagyon sok tehetséges fiatal játékos van a keretben, azt gondolom szép és tudatos építkezés kezdődött el Pinczi Anita szakágvezető és Makrai László vezetőedző irányításával. Remélem, hogy ebbe az építkezésbe bekapcsolódva én is sokat tudok majd segíteni a pályán.

Milyen célokkal vágsz neki az új szezonnak egyénileg, illetve csapatszinten?

-  Nagy célokkal tértem vissza, azért jöttem haza Szerbiából, hogy bajnokságot nyerjünk. Nem fogok óvatoskodni, nem ígérgetek, de az én mentalitásom ilyen. Szerintem egy sportolónak így kell hozzáállni, hogy első akarjon lenni, hogy minden mérkőzést meg akarjon nyerni. Természetesen ez néha sikerül, néha nem, de ha nincs meg benned ez a vágy, akkor az már régen rossz. Egyéni célként azt mondanám, hogy tudjak segíteni, példát mutatni a fiataloknak, hogy a mentalitásom átragadjon az egész csapatra és higgyék el, hogy sikeresek lehetünk együtt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok