HÍREK

Vágó duplázott, három góllal nyertünk a St. Mihály ellen

2024-10-19

Vágó duplázott, három góllal nyertünk a St. Mihály ellen

A hajrában vált biztossá a győzelmünk hazai pályán.

Simple Női Liga NB I, 8. forduló
MTK Budapest-KÉSZ-St. Mihály-Szeged 3-0 (0-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Bognár Réka (Tóth, Nagy)

Gólszerző: Vágó (53., 93.), Siklér (90.)

Sárga lap: -

MTK Budapest: Erős - Legendás (Mészáros 72.), Vajda, Palama, László (Pataki 46.) - Murár, Farádi-Szabó (Voila (72.), Bokor, Szabó M. (Borzák 72.) - Zágor (Siklér 77.), Vágó.

Vezetőedző: Makrai László

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: Krstovic - Marjanovic, Kránicz, Ónodi (Sajti 27.), Németh - Koszo, Simonovic - Juhász, Szabó, Nagy (Horváth 75.) - Petrovic (Sovány 82.)

Vezetőedző: Hadár Attila

A Simple Női Liga NB I 8. fordulójában a legutóbbi három tétmérkőzését megnyerő csapatunk a tabellán hatodik KÉSZ-St. Mihály-Szeged együttesét látta vendégül.

A találkozón vezetőedzőnk Barkóczi, Farkas, Tenyei-Tóth, Varga és Vas játékára nem számíthatott, a 16 éves Szabó Melissza viszont először volt kezdő az élvonalban.

A mérkőzést remekül kezdtük, beszorítottuk a vendégeket, az első percekben több szögletet is elvégezhettünk, Zágor és Vágó révén két kapura lövésig is eljutottuk, de Krstovic mindkétszer védeni tudott.

A 8. percben Palama fejelt Vágó szöglete után a jobb sarok irányába, a labdába Szabó még sarokkal belekapott, de a közeli próbálkozás fölé ment.

Bő 15 perc elteltével enyhült a nyomásunk, a szorításból kijjebb tudtak jönni a vendégek, igaz, a kapunkra nem jelentettek veszélyt.

A 41. percben labdát veszítettünk a tizenhatosunk előterében, Petrovic lecsapott rá, de már csak kiszorított helyzetből tudott lőni, így Erős védett a rövid saroknál.

A szünetben egyet cserélt vezetőedzőnk, Pataki érkezett László helyére.

A 48. percben Vágó a szabadrúgást jobbról nem középre ívelte, hanem a védők mögé beinduló Zágorhoz passzolt, ő éles szögből lőtt, de Krstovic hárított.

Az 53. percben viszont már a vendégek szerb kapusa is tehetetlen volt, aki Zágor lövését még ki tudta ütni, az érkező Vágó Fanny viszont elvitte mellette a labdát és a kapuba passzolt (1-0).

Az 58. percben egy szöglet utáni fejessel veszélyeztettek a vendégek, de a középre tartó bólintást Erős megfogta.

A 62. percben Vágó egészen az alapvonalig vitte le a labdát, balról visszagurított, az érkező Vajda egyből lőtt is, de Marjanovic a gólvonalon állva blokkolni tudott.

72. percben egy veszélyes szabadrúgás után ismét fejjel veszélyeztettek a vendégek, a próbálkozás ezúttal a felső lécről vágódott fölé. Rögtön után hármas cserét eszközöltünk, Farádi-Szabó, Szabó és Legendás hagyta el a pályát, érkezett a helyükre Borzák, Voila és Mészáros.

Siklér a becserélése után nem sokkal közel járt a gólhoz, a jobb alsóba tartó lapos lövését kitolta Krstovic a 84. percben.

A 87. percben Vágó végleg lezárhatta volna az összecsapást, de a remekül kimozduló Krstovic ismét védett. A rendes játékidő utolsó percében viszont már ő sem tudta megakadályozni a második gólunkat, Siklér Kinga talált be (2-0).

A 93. percben Vágó duplázni tudott, szépen lőtte el a kapus mellett, így 3-0-ra nyertünk!

Együttesünk legközelebb a válogatott szünet után lép pályára, november 2-án, 13 órakor a Soroksár SC vendégei leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-10-24 14:00 DVTK EDZŐKÖZPONT

DVTK U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok