HÍREK

Murár Viktória: “A második évre sikerült teljesen felvennem a ritmust”

2024-05-16

Murár Viktória: “A második évre sikerült teljesen felvennem a ritmust”

A szerződést hosszabbító 17 éves játékosunkkal beszélgettünk az elmúlt két évről és a következő szezon céljairól.

Gratulálunk a szerződéshosszabbításodhoz! Milyen érzések vannak benned az aláírást követően?

- Köszönöm! Jó érzéssel töltött el, amikor megkeresett Pinczi Anita szakágvezető és szakmai igazgató, hogy szeretne velem az MTK Budapest szerződést hosszabbítani. Örülök, hogy az eddig itt töltött két évem alatt a teljesítményemmel rászolgáltam arra, hogy továbbiakban is számítsanak rám.

Két éve kerültél az MTK kötelékébe, hogyan értékeled az első két szezonodat a klubnál, illetve a felnőtt futballban?

- Igen, két éve kerültem az MTK-ba, az első évem inkább a beilleszkedésről szólt és próbáltam megmutatni magam. Mivel nagyon fiatalon kerültem az NB I-es csapatba, nem volt könnyű a helyzetem, az első MTK-s tétmérkőzésemet 16 évesen játszottam, kevés felnőtt futballbeli tapasztalattal a lábamban. A második évre úgy érzem, sikerült teljesen felvennem a ritmust és "felnőni" a csapathoz. Ebben a szezonban már sokkal több lehetőséget kaptam a szakmai stábtól, a mérkőzések nagy részében kezdőként számoltak vele.

A felnőtt és az utánpótlás futball között jelentős különbség van, melyek voltak azok az akadályok, amiket a legnehezebb volt megugrani?

- Igen, hatalmas a különbség. A felnőtt foci sokkal erőszakosabb, dinamikusabb. Úgy gondolom, a testi adottságaim miatt talán nehezebb volt az elején megnyernem az egyéni párharcokat, de mára szerintem már ez sem akadály. Sokkal gyorsabban kell döntéseket hozni, mert az utánpótlásban amíg van időd cselezgetni, húzogatni, itt már a nyakadon vannak és ütköznek.

Milyen egyéni és csapat célokkal vágsz neki a második MTK-s fejezetnek? 

- Most az a legfontosabb, hogy az előttünk álló bronzcsatát megnyerjük a Puskás Akadémia FC ellen, és a tavalyi évhez hasonlóan ismét éremmel zárjuk a bajnokságot. A következő szezonban pedig szeretnénk szintet lépni és az aranyért küzdeni a Simple Női Ligában. Áprilisban hatalmas élmény volt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban kupadöntőt játszani, jövőre ismét a fináléba jutás lesz a célunk, 2025-ben szeretnénk mi magasba emelni a trófeát. Egyénileg pedig szeretnénk tovább fejlődni, erősödni, minél több percet a pályán tölteni, gólokkal és gólpasszokkal segíteni a csapatot. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok