HÍREK

“Megtanulták a lányok, hogy a legjobb játékos sem lehet egyedül olyan jó, mint a csapat együtt”

2024-06-17

“Megtanulták a lányok, hogy a legjobb játékos sem lehet egyedül olyan jó, mint a csapat együtt”

U10-es csapatunk vezetőedzője, Szórádi Attila nyilatkozott a mögöttünk hagyott szezon tapasztalatairól.

A 2023/2024-es szezonban U10-es csapatunk már bajnoki rendszerben lépett pályára, a lányok összesen tíz hétvégén mutathatták meg tudásukat a regionális bajnokság II. csoportjában.

A szezon tapasztalatairól a csapat vezetőedzője, Szórádi Attila így nyilatkozott:

- Sokat fejlődtek a lányok az első őszi fordulóhoz képest, játéktudásban és hozzáállásban egyaránt. Megtanultak küzdeni, győzni és veszíteni egyaránt. Eltűnt az arcukról az az ijedtség, meglepődés, ami az elején még tapasztalható volt, amikor találkoztak egy "igazi" ellenféllel. Már intelligensen választanak a pályán a különböző megoldási lehetőségek közül. Megtanulták, hogy még a legjobb játékos sem lehet egyedül olyan jó, mint a csapat együtt.

- Ebben a korban a kooperációs készség gyakorlása a legfontosabb, amely az egyéni és a csapatérdek összeegyeztetését, kezdeményezést, és az együttes felelősségvállalást jelenti. Úgy érzem, a csapat a kognitív tulajdonságokban, úgy mint együttgondolkodás, a döntés és a cselekvés lépett előre a legtöbbet a közös munka során.

A lányok edzőjét arra is kértük, nevezze meg a szezon legszebb pillanatát:

- Egyértelműen az első tavaszi forduló volt számomra a legkedvesebb. Nem az eredmények miatt, hanem azért, mert Tatabányán jégesőben került sor a mérkőzésekre, de ez a csapatot egyáltalán nem zavarta. A mostoha időjárási körülmények ellenére a lányok “profi” szemlélettel álltak a dolgokhoz és játszották le a találkozókat. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok