HÍREK

Győzelem a szlovák bajnok elleni edzőmeccsen

2024-07-17

Győzelem a szlovák bajnok elleni edzőmeccsen

Csapatunk hazai környezetben 4-1-re nyert a Spartak Myjava ellen.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest-Spartak Myjava 4-1 (2-0)

Budapest, MTK Utánpótlás Sportközpont

Gólszerző: Voila (16.), Zágor (43.), Siklér (51.), Farádi-Szabó (73.), illetve Bogorova (75.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vas, Vajda, Mészáros - Borzák, Farkas P., Barkóczi, Voila - Vágó, Zágor.

Csereként pályára lépett: László, Bokor, Gávris, Pataki, Tenyei-Tóth, Murár, Farádi-Szabó, Szabó M., Siklér, Molnár.

Vezetőedző: Makrai László

Spartak Myjava: Narozna - Nevedalova, Honrova, Hucovicova, Pirtanova, Bogorova, Vredikova, Matusikova, Letkova, Kramlikova.

Csereként pályára lépett: Krajna, Cernakova, Gajdosova, Suchorova.

A felkészülést július 8-án elkezdő felnőtt csapatunk szerda kora este lejátszotta első előkészületi találkozóját, ellenfelünk a szlovák bajnok Spartak Myjava volt az MTK Utánpótlás Sportközpontban.

A szeptemberi horvátországi BL-selejtezős minitornára - az elődöntőben a rendező ZNK Osijek lesz az ellenfelük - készülő gárda ellen csak a görög válogatottban kedden kezdőként pályára lépő Maria Palama hiányzott.

Jól kezdtük a mérkőzést, a 3. percben Barkóczi indította Zágort, aki egy az egyben a kapussal kilépett, kicselezte Naroznát, de hiába lőtt a kapuba, a gólt les miatt nem adták meg. Négy perccel később Vágó pazar labdát tálalt Zágor elé, lövését egy védő blokkolni tudta.

Fölényünk a 16. percben érett góllá, Zágor, Vágó, Chrysanthi Voila volt a labda útja, görög játékosunk ziccerben nem hibázott, a kapus mellett a hálóba lőtt balról, 11 méterről (1-0).

A 21. percben Borzák remek labdaszerzését követően Vágó lőtt középről, 17 méterről, a kapus védeni tudott. 

Az ivószünetet követően rögtön veszélyeztettek a vendégek, de két szöglet után is mellé ment a fejesük. A 34. percben Vágó gurított vissza az alapvonalról, Zágor mellett elment a labda, az érkező Borzák viszont lőhetett, de nem talált kaput.

A 38. percben nagyon közel jártunk a másodikhoz, Vágó és Voila összjátéka után utóbbi lőhetett, a vendégek kapusa hatalmasat védett. A szünet előtt azonban sikerült megszerezni a második gólunkat, Mészáros ment el a bal szélen, centerezését követően Zágor Bernadett megelőzte védőjét és a bal sarokba lőtt (2-0).

A gól után Farkas lőtt hatalmas felső lécet 22 méterről, ez volt az első félidő utolsó jelenete.

A szünetben szinte sort cserélt vezetőedzőnk, az első félidőben játszók közül csak Varga Luca maradt a pályán.

A 47. percben gyönyörű támadást vezettünk a jobb oldalon, László visszagurított, a magyar válogatottban pedig néhány napja duplázó Siklér a bal kapufát találta el.

Az 51. percben Siklér Kinga már feliratkozott a gólszerzők közé, Murár kiugratását követően magabiztosan értékesítette a ziccert (3-0).

Az 58. percben Molnár lövését blokkolta egy védő a szöglet után, Bokor közeli, középre tartó ismétlését pedig védeni tudta a kapus.

A 63. percben Siklér csapott le egy röviden hazatett labdára, a kimozduló kapus mellett el is tudta lőni a játékszert, de a visszaérő hátvéd menteni tudott.

A 67. percben a felezőnél szereztek labdát a vendégek, lövéssel tudták zárni a támadást, de a próbálkozás a bal sarok mellé ment.

A 73. percben tovább növeltük az előnyt, Siklér előkészítése után Farádi-Szabó Edina volt eredményes öt méterről (4-0). Két minutummal később szépíteni tudtak a vendégek, jobb oldali beadás után Andrea Bogorova fejelt a jobb sarokba (4-1).

A hajrában egy ziccer még adódott a Myjava előtt, de a támadó fölé emelt, így magabiztos, 4-1-es sikert arattunk az első edzőmeccsen.

Együttesünk három nap múlva újabb felkészülési mérkőzést játszik, szombaton az osztrák bajnokság legutóbbi szezonját hatodikként záró Soccercoin USV Neulengbach lesz az ellenfelünk idegenben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok