HÍREK

Döntetlen az osztrák ezüstérmes ellen

2024-07-27

Döntetlen az osztrák ezüstérmes ellen

Csapatunk 1-1-es döntetlent játszott a BL-selejtezőre készülő First Vienna FC 1894 ellen.

Felkészülési mérkőzés
MTK Budapest-First Vienna FC 1894 1-1 (0-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia

Gólszerző: Vágó (66.), illetve Seidl (86.)

MTK Budapest: Erős - László, Palama, Vajda, Pataki - Murár, Bokor, Vágó - Mészáros, Zágor, Voila.

Csereként pályára lépett: Legendás, Barkóczi, Tenyei-Tóth, Molnár, Siklér, Vas, Gávris, Farkas P. Borzák, Szabó M.

Vezetőedző: Makrai László

First Vienna FC 1894: Schönwetter - Gebert, Cavic, Kovar, Nikolic, Seidl, Hahn, Tomczak, Höcherl, Németh, Floh.

Csereként pályára lépett: Piplits, Gutmann, Schneiderbauer, Fankhauser, Höfferl, Gürbüz, Puck.

Vezetőedző: Mark Dobrounig

Szombat délután a harmadik felkészülési mérkőzését játszotta az új szezonra készülő felnőtt csapatunk, a Spartak Myjava és a SoccerCoin USV Neulengbach elleni 4-1-es sikerek után ezúttal az osztrák ezüstérmes First Vienna FC 1894 volt az ellenfelünk.

A nem bajnoki ágon a francia Paris FC elleni BL-selejtezőre készülő együttes ellen csak Farádi-Szabó Edina és Varga Luca hiányzott, mindketten pihenőt kaptak.

A találkozó - ami a forgalmi dugóba keveredő vendégek kérésére 45 perccel később kezdődött -  első komoly helyzetét már a 2. percben kialakítottuk, szépen felépített támadás végén Mészáros adott be jobbról, a középen érkező Zágor öt méterről nem sokkal fejelt a jobb alsó mellé.

Kisvártatva Zágor előbb mellé, majd Mészáros fölé lőtt még az első tíz percben.

A 15. percben gyönyörű összjáték után indítottuk Mészárost a jobb oldalon, ő a középen érkező Vágó elé tálalt, aki állítgatás nélkül lőtt, de Schönwetter bravúrral szögletre tolta a bal sarokba tartó labdát.

A 18. percben első lövésüket jegyezték a vendégek, Seidl próbálkozott jobbról, kiszorított szögből hat méterről, de az oldalhálóba bombázott. Három minutummal később Zágor próbálkozott a tizenhatos előteréből, de védett a kapus.

A 33. percben Mészáros bal oldali szögletét Vajda csúsztatta meg a rövidnél, egy vendég játékos a kapu torkából tudott felszabadítani. A 39. percben Hahn távoli szabadrúgása középre tartott, Erős biztos kézzel védeni tudott. Két perccel később Zágor fejese a háló tetején landolt, majd Voila találta el a bal kapufát. 

A félidő utolsó percében Bokor remek indításával Vágó lépett ki ziccerben, de Schönwetter bravúrral hárított, majd a túloldalon Erős védett egy átlövést a felső léc segítségével, így 0-0-val mehettünk pihenőre.

A szünetben két friss ember, Siklér és Legendás érkezett Zágor és Pataki helyett.

A második félidő elején is támadólag léptünk fel, nálunk volt többet a labda, irányítottuk a játékot, de helyzetet nem tudtunk kialakítani. 

A 60. percben Höcherl lőtt 16 méterről, középről, Erős magabiztosan hárítani tudott. Rögtön ez után Vas érkezett Palama helyére.

A 66. percben sikerült megszereznünk a vezetést! Vágó Fanny harcolt ki szabadrúgást a kaputól 20 méterre, középről. A labda mögé ő állt oda és szenzációsan tekert a jobb felsőbe (1-0).

Az ivószünet után, a 70. percben az összes többi kerettag lehetőséget kapott, így pályára lépett Barkóczi, Tenyei-Tóth, Molnár, Gávris, Farkas P., Borzák és Szabó M. is.

A 86. percben szinte a semmiből egyenlíteni tudtak a vendégek, Nadine Seidl lőtte ki a bal felsőt (1-1).

A 88. percben meccslabdájuk is volt a vendégeknek, de Floh ziccerénél Erős hatalmasat védett lábbal, majd két perccel később bemutatott még egy óriási védést, így 1-1-re végződött a harmadik edzőmérkőzésünk.

Együttesünk a következő felkészülési találkozóját. egy hét múlva, augusztus 3-án a szintén osztrák FK Austria Wien otthonában vívja.

Makrai László vezetőedző értékelése: - Amennyiben ez most egy tétmérkőzés lett volna, nagyon mérges lennék, mert már az első félidőben gólokkal kellett volna vezetnünk. Természetesen most még nem az eredmény számít, így elégedett lehetek, mert játékban nagyon szép dolgokat produkáltunk. A felkészülésünk a tervek szerint halad, a játékperceket jól el tudjuk osztani, ez nagyon fontos. Az utolsó 20 percben azok kaptak lehetőséget, akik a héten egy-két edzést kihagytak, illetve a fiatalok, akiknek tegnap már kaptak terhelést az U19-ben.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok