HÍREK

A magyar válogatott gólrekorderét szerződtettük

2024-07-10

A magyar válogatott gólrekorderét szerződtettük

Hosszú évek után ismét az MTK Budapest futballistája lett Vágó Fanny.

Tovább folytatódik az előző szezonban bajnoki bronzérmes és kupadöntős csapatunk megerősítése. 

Molnár Adelina leigazolását követően a második nyári érkező nem más, mint a magyar női labdarúgás ikonja, Vágó Fanny!

A 32 éves támadó szülővárosában, Szegeden kezdte a pályafutását, majd a Femina csapatában mutatkozott be az élvonalban. Németországi légióskodást követően az ETO FC Győr érintésével került klubunkhoz 2009-ben, egy rövid izlandi kitérőt leszámítva egészen 2013 év végéig szolgálta az MTK-t.

Kék-fehérben ötször nyert bajnokságot, háromszor Magyar Kupát, 2012-ben az MTK Budapest játékosaként választották meg az év női labdarúgójának.

Együttesünktől 2014 elején a román FC Universitatea Olimpia Cluj gárdájához került, onnan osztrák St. Pöltenhez igazolt. 2019-ben az FTC-hez tért haza, ahonnan 2023-ban távozott, legutóbb a szerb ZFK Spartak Subotica játékosa volt. 

Vágó Fanny 2007 és 2023 között 146 alkalommal szerepelt a nemzeti együttesben, és 74 gólt szerzett. Ezzel mind a mérkőzések, mind a gólok számát tekintve ő Magyarország legsikeresebb női válogatott labdarúgója!

Régi-új futballistánk hazánkban kilencszer volt bajnok, ötször kupagyőztes, négyszer pedig gólkirálynő. Ausztriában a négy bajnoki cím és a három kupagyőzelem mellett négyszer is a bajnokság legeredményesebb játékosa lett.

- Nagy öröm és elismerés számunkra, hogy egy ilyen kaliberű játékos csatlakozott hozzánk. Klubunkban folyó munka elismerése, hogy úgy döntött náluk folytatja pályafutását. Fanni érdemeit szerintem senkinek sem kell bemutatni, egyértelműen komoly erősítés a támadó szekcióban. A 2023/2024-es szezonban sikerült előrébb lépnünk mind játékban, mind eredményekben. Idén még nagyobb célokat tűztünk ki a csapattal. Fanni, rutinjával és játékintelligenciájával hatalmas segítség lesz fiatal játékosainknak, hogy még többet tudjanak fejlődni. Győztes mentalitásával és gólerős játékával pedig közösen érhetjük el a kitűzött céljainkat - nyilatkozta Vágó Fanny leigazolását követően Pinczi Anita szakágvezető.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok