HÍREK

U19: Kilencgólos siker az utolsó őszi bajnokin

2019-11-27

U19: Kilencgólos siker az utolsó őszi bajnokin

A Szent Mihály legyőzése sem okozott problémát együttesünknek, az élről várjuk a tavaszi folytatást.

Leány U19, Kiemelt csoport, 12. forduló

MTK Hungária FC–Szent Mihály FC 9-0 (3-0)

MTK Hungária FC: Fehér L. (Karácsonyi 85.) – Sain (Szabó 62.), Váradi, Benke (Gravencz 77.) – Fehér A. (Berencsi 46.), Bokor (Pásztor 85.), Kovács, Stefán – Legendás (Kolarik 85.), Pápai, Mayer.

Gólszerző: Pápai Emőke (5), Stefán Bernadett (2), Váradi Ráhel, Legendás Lora.

Schumi Dóra értékelése: – Gratulálok a lányoknak, nem csak a mostani győzelemhez, hanem az egész ősszel nyújtott teljesítményükhöz. Nem ezen a mérkőzésen játszottunk a legjobban, de így is teljesen megérdemelten nyertünk ilyen arányban is. A Szent Mihály sérülést szenvedő kapusának mielőbbi felépülést kívánunk!

Utolsó őszi bajnoki mérkőzésén a Szent Mihály gárdáját fogadta listavezető csapatunk kedd délután. Azonnal magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és Pápai Emőke 11. percben szerzett találatával sikerült is megszerezni a vezetést. A következő minutumban már jött is a második, remek összjáték után Stefán Bernadett talált a kapuba.

Az újabb találatra a 26. percig kellett várni, ekkor Mayer Zsófia szöglete után az előrehúzúdó Váradi Ráhel bólintott a kapu bal oldalába. A félidő hátralévő részében egy vendég kísérletet leszámítva végig nekünk voltak helyzeteink, de az utolsó passzokba és a lövésekbe rendbe hiba csúszott.

A fordulást követően sem változott a játék képe, viszont megérkeztek a gólok is. Előbb Stefán remek kiugratása után Legendás Lora bombázott a léc alá, majd Pápai a felezővonal környékén labdát szerzett és a védőket lerázva a hálóba lőtt.

Bokor Blanka kapufájánál még nem volt meg a hatodik, de a cseréként beálló Berencsi Boglárka indítása után már igen, melyet Pápai fejezett be magabiztosan.

Stefánnak összejött a dupla, 20 méterről elereszett lövésébe csak beleérni tudott a kapus. Az utolsó két találat ismét Pápai nevéhez fűződik, aki mindkét alkalommal higgadtan értékesítette a hálóőr elleni egy az egyet.

A vendégek egy ízben nagyon közel jártak a szépítéshez, de egy remek szóló után leadott lövést a csereként beálló Gravencz Gréta önfeláldozóan mentett a gólvonal elől, így kapott gól nélkül fejeztük be ezt a mérkőzést is.

A Szent Mihály második félidő elején, egy vetődés után megsérülő kapusának mielőbbi felépülést kívánunk!

Csapatunk az élről várja a tavaszi folytatást, 12 mérkőzésen szerzett 33 ponttal. Beszédes adat, hogy 126 lőtt gól mellett mindössze kilenc alkalommal találtak a kapunkba. A következő bajnokira február végén kerül sor Felcsúton.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok