HÍREK

U19: Bosszantó vereség az Astra ellen

2020-09-05

U19: Bosszantó vereség az Astra ellen

Együttesünk hiába játszott fölényben, egy góllal kikapott a 4. fordulóban.

Leány U19, Kiemelt csoport, 4. forduló
MTK Hungária FC U19 - Astra-Alef HFC Üllő U19 0-1 (0-0)

Gólszerző: Skultéty (57.)

MTK Hungária FC: Fehér - Takács, Sain, Pozsár, Zahár (Rácz 46.) - Gravencz (Pásztor 63.)- Pap (Szabó 66.), Stefán - Mayer (Mislai 20.), Berencsi, Legendás.

A bajnokságot két győzelemmel és vereséggel kezdő U19-es csapatunk a pontvadászat első három körében kapott gól nélkül diadalmaskodó Astrát látta vendégül.

A jó iramban kezdődő rangadó első helyzete előttünk adódott, de Mayer jobb oldalról leadott lövése elkerülte a hosszú alsót. A vendégek a mérkőzés elején letámadással próbáltak zavart okozni a térfelünkön.

A folytatásban átvettük a játék irányítását, többet birtokoltuk a labdát, és egy szép összjáték után Legendás révén helyzetbe is kerültünk, de szélsőnk kisodródott szögből már nem tudta eltalálni a kaput.

Az ivószünet közben sajnos kényszerű cserét kellett végrehajtania vezetőedzőnknek, sérülés miatt Mayert kellett lehozni, őt Mislai váltotta a jobb szélen.

A 32. percben egy hátul elpasszolt labda után lőhettek a vendégek, de a 18 méterről leadott próbálkozást magabiztosan védte Fehér. Négy minutummal később Stefán került lövőhelyzetbe 22-ről, de a középre tartó löketet fogta a kapus.

A félidő hajrájában nagy helyzet adódott a vendégek csatára előtt, de a kilépő Fehér bravúrral védett. A szünetre mi is vezetéssel mehettünk volna, de Stefán nagyszerű indítása után Mislai a kimozduló kapusba lőtt, igaz a védője hosszú métereken keresztül rángatta őt.

A második játékrész elején is mi voltunk fölényben, de igazi helyzetet nem tudtunk kialakítani, a vendégek pedig szinte a semmiből vezetést szereztek. Egy előre vágott labdánál hibáztunk, a csatár egyedül mehetett kapura, kicselezte Fehért, majd a kapuba passzolt (0-1).

A bekapott gól után nem sokkal Stefán végezhetett el szabadrúgást balról, a tizenhatoson belül álló sorfalban hiába értek kézzel a labdához, a játékvezető sípja néma maradt. Egy minutummal később gyorsan elvégeztük a szabadrúgást, Legendás helyzetbe is került, de a rövidre leadott lövését védte Török.

A folytatásban is fölényben voltunk, Berencsi lábbal, Sain fejjel próbálkozott, de célt tévesztettek, így vereséget szenvedtünk a 4. fordulóban.

Schrancz Balázs értékelése: - Nagyon sokat dolgoztak ezen a mérkőzésen is a lányok, kifutották magukat a nagy melegben is. Rengeteg pozitív dolog volt ezen az összecsapáson is, sokszor a masszív védelmük mögé tudtunk kerülni. Az ellenfél tizenhatosáig gyorsan el tudtunk jutni, utána viszont már olyan megoldásokra van szükség, melyeknek begyakorlása nem megy egyik napról a másikra. Sajnálom a lányokat, mert egyáltalán nem érdemeltünk vereséget. Most jön egy hosszabb szünet a bajnokságban, ezalatt mindenképp gyakorolni kell a betömörülő védelem elleni játékot, mert sokszor próbálkozunk középen. A széljáték az edzéseken már elég jól működik, de egy bajnoki mérkőzés teljesen más szituáció.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok