HÍREK

Magabiztos győzelem az első hazai bajnokin

2020-08-22

Magabiztos győzelem az első hazai bajnokin

Csapatunk 4-0-ra nyert a Simple Női Liga második fordulójában. Magyarics és Pápai mellett Kocsán is eredményes volt, aki első találatait szerezte klubunk színeiben.

Simple Női Liga, 2. forduló
MTK Hungária FC–ETO FC Győr 4-0 (2-0)

Budapest, BKV Előre Stadion

Vezette: Juhász Dávid (Kurinka, Kénoszt).

Gólszerző: Magyarics (3.), Pápai (28.), Kocsán (72., 87.)

MTK Hungária FC: Varga - Tóth, Curless, Demeter (Bokor 46.), Németh - Nagy Á., Csányi, Kocsán - Magyarics, Pápai (Legendás 68.), Diószegi (Mayer 68.).

Vezetőedző: Varga Attila

ETO FC Győr: Bokros - Fél P., Fleck, Pacsuta (Sali 46.), Fél A (Romanoczki 46.). - Gaál, Maráz, Feketevízi (Tillinger 46.), Öreg, Vida - Bódai.

Vezetőedző: Kulcsár Zsolt

Csapatunk a bajnokságban második fordulójában az ETO FC Győrt látta vendégül a BKV Előre Stadionban. Varga Attila nem változtatott az első körben Miskolcon 2-0-ra nyerő csapaton, ugyanaz a 11 játékos volt ott az első perctől a pályán.

A futballisták megháláltak a bizalmat, és már a 3. percben sikerült megszerezni a vezetést. Magyarics Zoé kapott remek labdát, bevezette a tizenhatoson belülre, majd 12 méterről jobbal kilőtte a jobb sarkot (1-0).

A vezető gól után is támadásban maradtunk, és az első 15 percben további találatokat szerezhettünk volna, de Kocsán és Németh lövését is védte a kapus, valamint Tóth szöglet utáni fejese a léc fölé szállt.

A 23. percben Magyarics talppal készítette le a labdát Csányinak, akinek 22 méteres lapos lövése elment a jobb alsó mellett.

Az ivószünet után már megszereztük a másodikat, a 28. percben Diószegi felpasszát Magyarics sarokkal tette Pápai Emőke elé, fiatal csatárunk pedig szemben a kapussal nem hibázta el a ziccert (2-0). Egy minutumra rá Pápai került ismét helyzetbe, de a védő az utolsó pillanatban szerelni tudta.

A 32. percben Nagy Ágnes végezhetett el szabadrúgást ballal a tizenhatos jobb sarkának közeléből, de Bokros kitolta a hosszúba tartó csavarást. Az utolsó tíz percre fordulva Diószegi lőtt távolról, de a középre tartó bombát fogta Bokros.

A 39. percben jegyezhettük fel az első veszélyes győri lövést, Bódai visszakészítése után Öreg lőtt 20-ról, de Varga kitolta a jobb alsóból a játékszert.

A félidő utolsó perceiben még Diószegi előtt adódott komoly lehetőség, de próbálkozását blokkolta a védő, így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

A szünetben egy helyen cserélt vezetőedzőnk, Demeter Réka helyét Bokor Blanka foglalta el a védelem közepén. A vendégek három helyen is változtattak.

A fordulást követően az első helyzet előttünk adódott, a 49. percben Pápai nagy helyzetben előtte a labdát a kapus mellett, de a bal oldali kapufáról kifelé pattant a labda. Az 56. percben Tóth egy köténnyel csapta be védőjét a jobb szélen, de a centerezésébe Pápai csak beletenni tudta a lábát, így a kapus könnyedén megkaparintotta a labdát.

Három percre rá Kocsán mesteri indítására Magyarics csapott le, az átvétellel helyzetbe hozta magát, de lövését kitolta Bokros.

A második ivószünet után maradék két cserelehetőségét is kihasználta mesterünk, Pápai és Diószegi hagyta el a pályát, helyükre Legendás Lora és Mayer Zsófia érkezett.

A 72. percben Csányi csapott le egy labdára a tizenhatoson belül, jobbról középre tette, Kocsán Petra pedig becsúszva a hálóba továbbította a labdát, megszerezve ezzel első MTK-s gólját (3-0). Két perccel a gól után Magyarics duplázhatott volna, de kiszorított helyzetből a rövid kapufát találta el.

Az utolsó 15 percben is irányítottuk a játékot, voltak kisebb lehetőségeink, és a 87. percben sikerült tovább növelni az előnyt. Balról, az alapvonalról visszatett labdát Kocsán passzolta be hat méterről (4-0), mellyel beállította a végeredményt.

Csapatunk a harmadik fordulóban szintén hazai pályán lép pályára, augusztus 29-én 17 órától a KÉSZ-St. Mihály FC ellen a BKV-n.

Varga Attila értékelése: - Az alaptaktikánk az volt, hogy nagy nyomás alá helyezzük ellenfelünket, amely végig sikerült is. A gondot az okozta, hogy a tizenhatoson belül az utolsó, illetve az utolsó utáni labdaérintések és megoldások nem sikerültek. Ezért egy kicsit csalódott vagyok, mert ezen a mérkőzésen gólarányt lehetett volna javítani. Mindkét félidőben a lányok maximálisan küzdöttek, hajtottak, szívüket kitették ebben a kánikulában a pályára. Örülnünk kell a kis sikereknek is, de a jövőben a helyzetkihasználásra nagyobb hangsúlyt kell fektetni az edzések során, mert Miskolcon is voltak helyzeteink a gólokon kívül, és most is. Örülök, hogy ismét nem kaptunk gólt. A jövő hetünk kicsit speciális lesz, mert tíz válogatottunk csak szerdán csatlakozhat az edzésekhez, a fiatalokat pedig elviszik az U19-es bajnokira, így a felkészülésünk meg fog törni, de ugyanazzal az elánnal és habitussal fogunk pályára, bármennyi edzés is van mögöttünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok