HÍREK

Hat gólt lőve győztünk a harmadik felkészülési mérkőzésen

2020-07-25

Hat gólt lőve győztünk a harmadik felkészülési mérkőzésen

Kocsán Petra duplázott, rajta kívül Nagy Ágnes, Csányi Diána, Brianne Cremer és Mayer Zsófia is eredményes volt a BVSC ellen.

Felkészülési mérkőzés
BVSC-Zugló U16 (Fiú)–MTK Hungária FC 1-6 (1-3)

Gólszerzőink: Nagy Á. (23.), Csányi (35.), Kocsán (45., 59.), Cremer (67.), Mayer (87.)

MTK Hungária FC: Szőcs - Tóth (Legendás 67.), Curless, Demeter (Sain 70.), Németh - Nagy Á. (Bokor 60.) - Magyarics (Mayer 67.), Csányi (Farádi-Szabó 60.), Kocsán (Stefán 60.), Diószegi (Cremer 67.) - Pápai.

Vezetőedző: Varga Attila

Az Astra elleni döntetlen és a Haladás-Viktória elleni fölényes győzelem után szombaton harmadik edzőmérkőzését is lejátszotta csapatunk. Ellenfelünk ezúttal a BVSC-Zugló U16-os fiúcsapata volt.

A találkozó első percében közel jártak a vezetéshez a hazaiak, de a támadó ígéretes helyzetben mellé lőtt. Ezt követően folyamatosan átvette a játék irányítását együttesünk, a 7. percben agresszív letámadás után Csányi emelt fölé 13 méterről.

Az első 15 percben még Kocsán is veszélyeztetett, majd a 23. percben már megszereztük a vezetést. Nagy Ágnes 27 méterről gyorsan elvégezte a szabadrúgást, a hálóőr még a sorfallal volt elfoglalva, így a labda zavartalanul a bal alsóban kötött ki (0-1).

A vendéglátók a bekapott gól után egy felső léccel válaszoltak, majd tovább növeltük az előnyünket: a 35. percben Diószegi az alapvonal közeléből visszajátszotta a labdát Csányi Diánának, akinek 14 méterről leadott próbálkozása egy védőn megpattanva a hálóba jutott (0-2).

A zuglóiak egy kontra után felzárkóztak egy gólra, de még a szünet előtt visszaállítottuk a kétgólos különbséget: a 45. percben Diószegi tanári indítása után Magyarics jobbról középre ívelt, Kocsán Petra pedig a léc alá bólintott (1-3).

A fordulást követően nyolc percet kellett várni az első nagy lehetőségre, a hazai csatár egy az egyben mehetett Szőcsre, de kapusunk ziccerben hatalmasat védett. Az 59. percben már hárommal mentünk, Pápai gurított vissza Kocsánnak, akinek jobb belsővel leadott tekerése a bal alsóban landolt (1-4).

A 65. percben Tóth jobb oldali beadása után Pápai bólintott, de nagy bravúrral mentett a kapus. A 67. percben a becserélését követően az első labdaérintésből Brianne Cremer is feliratkozott a gólszerzők a közé (1-5).

A 80. percben közel jártunk a hatodikhoz is. Pápai vert meg több védőt is, de középre tett labdáját Mayer mellé fejelte. A hajrában Pápai is meglőhette volna a maga gólját, de bombáját kitolta a kapus.

A 87. percben már összejött a hatodik, Mayer Zsófia lőtte ki a hosszú felsőt (1-6), beállítva ezzel a végeredményt.

Együttesünk jövő héten kétszer is pályára lép, előbb szerdán (július 29.) 17:30-tól az UTE U16-os fiúcsapata ellen az Elektromos pályán, majd szombaton (08.01.) 11:45-től a KISE U16-os fiúk ellen szintén az Elektromoson.

Varga Attila értékelése: - Nagyon pozitívnak értékelem az elmúlt időszakot, mert mindent el tudtunk végezni, ami elő volt írva. Már a Haladás ellen is nagyon korszerű, felszabadult játékot mutattunk be, és ezt ma is meg tudtuk ismételni. Örömteli, hogy nagyon sok olyan fiatal van, aki saját nevelése az MTK-nak és ők folyamatosan bizonyítják, hogy nem véletlenül kerültek a felnőtt kerethez, és az új szerzeményeink is minket igazolnak, mert nagyon jól illeszkednek a taktikába és a játékba. Az egész csapat összeszedett és koncentrált teljesítményt nyújtott a mai nap folyamán. Ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. Kicsit "ijesztő", hogy milyen jól pörög a csapat, hiszen még csak a felkészülés elején vagyunk, reméljük, ezt át tudjuk menteni a következő hetekre, hónapokra is. Ha ez így lesz, a választott taktikánkat sokkal hatékonyabban tudjuk majd véghezvinni a tétmérkőzéseken is. Nagyon koncentrált a csapat, ami a következő hetekre nagyon jó előjel.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok