HÍREK

Döntetlen a főpróbán

2020-08-08

Döntetlen a főpróbán

Németh Loretta és Demeter Réka volt eredményes az utolsó felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés
MTK Hungária FC–Barca Academy MFS Hungary U16 2-2 (0-1)

Gólszerzőnk: Németh (73.), Demeter (86.)

MTK Hungária FC: Varga - Tóth, Demeter, Pinczi (Curless 50.), Németh - Nagy Á. (Bokor 75.), Kocsán, Csányi - Mayer (Legendás 55.), Pápai, Diószegi (Stefán 83.).

Nyolc nappal a bajnokság kezdete előtt a nyolcadik, egyben utolsó felkészülési mérkőzését játszotta csapatunk.

Aktívan kezdtük a találkozót, a 4. percben Csányi harcolt ki szögletet, melyet gyorsan elvégeztek Nagy Ágnessel, a középre ívelés után pedig Pápai fejesét tolta ki a léc alól a kapus. Öt minutummal később Csányi lekészítése után Kocsán tüzelt, a hálóőr a helyén volt.

Ezt követően a vendégek előtt adódtak lehetőséget, melyből egyet ki is használtak a 26. percben. Szép összjáték után az előrehúzódó jobbhátvéd a hosszú kapufa segítségével a hálóba lőtt hét méterről (0-1).

A félidő hajrájában ismét veszélyeztettünk, de Pinczi és Diószegi löketénél is helyén volt a hálóőr.

A fordulást követően gyorsan kettőre növelték előnyüket a vendégek, a támadó egy az egyben törhetett kapura és magabiztosan értékesítette a ziccert (0-2).

Az 56. percben nem sok hiányzott a szépítéshez, Pápai a tizenhatoson belülről, az alapvonalról centerezett, Diószegi átvette, tolt egyet rajta, majd nyolc méterről fölé lőtt.

Tíz percre rá Pápai indította a csereként beálló Legendást, szélsőnk nyolc méterről lőtt, de védője az utolsó pillanatban blokkolni tudott. Rögtön a szöglet után Demeter fejelhetett, de ígéretes helyzetben pontatlan volt.

A 71. percben Csányi került helyzetbe, a tizenhatoson belülről ballal a jobb felsőt vette célba, de tekerése mellé szállt.

A 73. percben összejött a szépítés, Kocsán parádés labdát tálalt Németh Loretta elé, aki ziccerben a kapus mellett a hálóba lőtt (1-2).

Négy minutummal később közel jártunk az egyenlítéshez, Legendás elől üggyel-bajjal még menteni tudtak, de a labda Csányi elé került, aki tíz méterről a kapu fölé lőtt.

A hajrára fordulva Kocsán és Pápai előtt is adódott helyzet, de előbbi tizennyolcról szétforgácsolta a felső lécet, míg utóbbi közeli próbálkozását mentették szögletre. A sarokrúgásból már összejött az egyenlítés, Csányi jobb oldali szögletét Demeter Réka öt méterről bebólintotta (2-2).

Az utolsó percben a győzelmet is megszerezhettük volna, de Legendás nem tudott erőt tenni a lövésbe, így a kapus magához ölelte a labdát.

Csapatunk a legközelebb már tétmérkőzést játszik, augusztus 16-án (vasárnap) 11 órától a DVTK vendégei leszünk a Simple Női Liga nyitófordulójában.

Varga Attila értékelése: - Tudtuk, hogy erősebbek és gyorsabbak lesznek a 16 éves fiúk, ezért a mai mérkőzésen semmi extrát nem vártam, csak azt, amit eddig gyakoroltunk, vigyük ki ismét a pályára. A találkozó elején a fizikai különbségek megmutatkoztak, kétgólos hátrányba is kerültünk. Félidőben rendeztük a sorokat, a második félidőben már látszott rajtunk a változás, így döntetlenre tudtuk hozni a mérkőzést. Amiben hiányérzetem van, az a 30 méteren belüli utolsó passszok, illetve a pontos játék. Amennyiben a továbbiakban ebben még tudunk fejlődni és pontosabbak leszünk a támadó zónában, még boldogabb leszek. Ez a mérkőzés is megmutatta, hogy a csapat jó, a játékosok mentalitása kifogástalan, egy pillanatig sem adták fel. Nagyon megdícsértem őket a végén, mert megérdemelten egyenlítettünk egy nagyon korszerű futballt játszó együttes ellen.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok