HÍREK

“Tavaszra érettebbek, tudatosabbak lettünk a pályán”

2024-06-19

“Tavaszra érettebbek, tudatosabbak lettünk a pályán”

U15-ös csapatunk vezetőedzője, Malik Dóra nyilatkozott a 2023/2024-es szezonról.

A csapat az alsóház megnyerésével az ötödik helyen zárta a bajnokságot. Hogyan értékeled a szezont?

- Nagyon büszke vagyok a lányokra, de van bennem egy kis hiányérzet, nem sokon múlt, hogy tavasszal a felsőházban folytassuk a rájátszást. Az alsóházat végül 9 pontos előnnyel nyertük meg. A keretünk nagyon fiatal volt, talán ennek így kellett lennie.

 Az őszhöz képest miben sikerült fejlődnie az együttesnek?

- Első évünk volt a lányokkal, nekünk is kellett idő, míg megismertük őket. Tavaszra sokkal érettebbek, tudatosabbak lettek a pályán, jobban összeértek csapatként. Rengeteget fejlődtek a lányok, rengeteg munkát tesznek bele, technikailag és taktikailag is sokat léptek előre.

A szezon zárásaként horvátországi nemzetközi tornán vett részt a gárda. Milyen tapasztalatokkal szolgáltak a külföldi csapatok elleni mérkőzések?

- Egy jó szervezésű tornán vettünk részt Horvátországban. Találkoztunk lengyel, horvát, szerb, bosnyák csapatokkal is. Feltűnő volt, hogy a külföldi lányok bármi is volt az eredmény, küzdöttek, harcoltak, nem ismertek elveszett labdát. Ez a mentalitásuk nagyon tetszett. A mérkőzések alatt mi a földön próbáltuk tartani a labdát, náluk viszont más volt az edzői utasítás.

Melyik volt a szezon legszebb pillanata?

- Nem hiszem, hogy ki tudnék emelni egy pillanatot. Nagyon sok időt töltött együtt a csapat, edzéseken, mérkőzéseken, csapatépítőkön vagy a közös szülinapozások alkalmával. Jó visszagondolni mindegyik eseményre.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok