HÍREK

“Tudatosabb, kombinatívabb és gyorsabb lett a játékunk”

2024-06-21

“Tudatosabb, kombinatívabb és gyorsabb lett a játékunk”

Interjú U12-es csapatunk vezetőedzőjével, Rigó Nikolettel, aki a szezon második felére vette át az együttes irányítását.

A szezon második felére vetted át a csapat irányítását. Hogy sikerült a beilleszkedését az MTK-hoz?

- Nem egyszerű egy csapatot szezon közben átvenni, de úgy érzem, hogy nekem nagyon könnyen ment, amit elsősorban a csapatnak köszönhetek, hiszen az első perctől kezdve nagyon jól megtaláltuk a közös hangot a lányokkal.

Hogy érzed, a néhány hónapos közös munka során miben sikerült előre lépnie az együttesnek?

- Az egyik legnagyobb tanulság ebben a félévben, hogy a labda nélküli mozgás legalább annyira fontos, mint a labdával történő. Ezt a gondolatot sikerült elültetni a lányokban, ami által tudatosabb, kombinatívabb és gyorsabb lett a játékuk. Nagyon jó iramú mérkőzéseket játszottunk ebben a félévben, amik remek lehetőséget adtak a gyakorlásra és a fejlődésre.

U12-es korosztályban melyek azok a területek, melyeknek a legfontosabb a gyakorlása?

- Ebben a korban szerintem fontos, hogy az edzések során minél több különböző játékhelyzettel találkozzanak a gyerekek. Cél, hogy ezáltal megtanuljanak önállóan jó döntéseket hozni a pályán, amiket aztán a mérkőzéseken az adott szituációkban hatékonyan tudjanak alkalmazni.

Számodra melyik volt a tavasz legszebb pillanata?

- Nagyon pozitívan gondolok vissza erre a néhány hónapra, ezért nem tudnék csak egy pillanatot kiemelni. A januári hatvani teremtorna, a női kupadöntőn a játékos bekísérés, a Juniális Kupa és az évzáró is más-más szempontból volt különleges számomra.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok