HÍREK

“Taktikailag és gondolkodásban is sokat fejlődtek a játékosok”

2024-06-28

“Taktikailag és gondolkodásban is sokat fejlődtek a játékosok”

U19-es csapatunk vezetőedzője, Korozmán Norbert nyilatkozott a mögöttünk hagyott szezonról.

A csapat bejutott a felsőházba és végül a negyedik helyen zárta a bajnokságot. Hogyan értékeled a szezont?

- Szezon elején a csapattal kitűztünk egy célt, és az a felsőház volt. Tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz, mert számítottunk rá, hogy több csapatban is több visszajátszó lesz az NB I-ből, de ez csak motiválta a játékosokat. A mi filozófiánk az volt, hogy az adott kerettel érjünk el szép eredményeket és fejlesszük az egyéneket. Én személy szerint nagyon örültem a felsőháznak, mert a játékosok és a stáb is mindent megtett, azért, hogy oda kerüljön az együttes. Úgy gondolom, hogy a csapat kihozta magából a maximumot. 

Az őszhöz képest miben sikerült fejlődnie az együttesnek?

- Az őszhöz képest több területen tudtunk fejlődni. Pontrúgásokból sok gólt kaptunk az ősz folyamán, de most tavasszal már sikerült elkerülni azokat. Gyorsabb, tudatosabb és érettebb lett a játékunk a szezon második felére. Taktikailag nagyon sokat fejlődtek a játékosok, illetve gondolkodásban. Értem itt ezalatt, hogy gyorsabban tudnak dönteni egy adott játékhelyzetben. Minden játékos egyénileg is sokat lépett előre, higgadtabban és bátrabban játszottak az utolsó mérkőzéseken, amivel többet is tudtuk birtokolni a labdát, mint a szezon első felében. 

A csapatból többen is lehetőséget kaptak a felnőtt csapatban és az utánpótlás-válogatottban. Az ő sikereik mekkora motivációt jelent a többi játékosnak?

- Úgy gondolom, hogy minden játékost motiválnia kell az, hogy bárki oda tud kerülni, ha beleteszi a munkát, mind az első csapatba, mind a válogatottba. De ehhez tényleg kemény munka kell és alázat. Ha sikerült oda kerülni, akkor még egy lapáttal rá kell dobni az edzésmunkára, hogy ott is ragadj, és nem szabad elkényelmesedni!

Melyik volt a szezon legszebb pillanata?

- Nekem a legszebb pillanat az egész szezon volt, külön nem ragadnék ki egyetlen pillanatot sem, mert számomra minden edzés és mérkőzés egy élmény volt ezzel a kis csapattal. Illetve szeretnék további sok sikert kívánni a “kiöregedő” játékosaimnak, akik már a következő szezonban nem lesznek velünk.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok