HÍREK

“Nagyon tanulságos és pozitív szezont tudhatunk magunk mögött”

2024-06-24

“Nagyon tanulságos és pozitív szezont tudhatunk magunk mögött”

U17-es csapatunk vezetőedzője, Nagy Alexandra nyilatkozott a 2023/2024-es szezon tapasztalatairól.

A csapat bejutott a felsőházba és végül a negyedik helyen zárta a bajnokságot. Hogyan értékeled a szezont?

- Tavaly nyáron szinte egy teljesen új csapatot kellett összeraknunk. Így azt tűztük ki elsődleges célunknak, hogy szeretnénk egy minél jobb közösséget kialakítani és szeretnénk, ha a lányok napról napra fejlődni tudnának, ezáltal pedig szerettünk volna minél jobb helyezést elérni a tabellán. Sikerült egy bravúrral bejutnunk a felsőházba, ahol nagyon jó mérkőzéseket tudtunk játszani. Nagyon örülünk, hogy minden felsőházban szereplő csapatnak tudtunk meglepetést okozni a szezon során és, hogy pozitívan, győzelemmel tudtuk zárni az évet. Összességében egy nagyon tanulságos és pozitív szezont tudhatunk magunk mögött, hiszen a lányok nagyon jól dolgoztak egész évben, és nagyon sokat tudtak fejlődni, ami az utolsó mérkőzéseken már meg is látszott. Nagyon büszkék vagyunk a rájuk és örülünk, hogy velük dolgozhatunk.

A bajnokságot két remek győzelemmel fejezte be a csapat. Az őszhöz képest miben sikerült fejlődnie az együttesnek?

- Alapvetően az egész szezonra elmondható, hogy folyamatosan fejlődtek a játékosok mindenben. Az őszhöz képest talán amiben a legtöbbet sikerült fejlődnünk, az a mentalitás. Tavaszra úgy igazán összekovácsolódott a csapat és megtanultak a lányok küzdeni egymásért a pályán.

A csapatból többen is lehetőséget kaptak az utánpótlás-válogatottakban. Az ő sikereik mekkora motivációt jelent a többi játékosnak?

- Nagyon örülünk, hogy vannak olyan játékosok a csapatunkban, akiknek lehetőségük van az utánpótlás-válogatottban is bizonyítaniuk. Szerintem ez plusz motivációt ad mindenkinek, hogy ez egy elérhető cél, és megfelelő munkával és alázattal akár bárki odakerülhet.

Melyik volt a szezon legszebb pillanata?

- Számomra több olyan pillanat is volt a szezonban, amiket ide tudnék sorolni, de amit ezek közül kiemelnék, az az április 14-i Illés-Akadémia elleni mérkőzésünk, ahol 1-0-ra sikerült győznünk, így pedig bekerültünk a felsőházi rájátszásba.Illetve még az utolsó mérkőzésünket is megemlíteném, ahol a Ferencváros ellen sikerült szintén 1-0-ra nyernünk. Ez a mérkőzés nagy motivációt adott a lányoknak a jövőre nézve, hiszen a Ferencváros lett a bajnok - amihez itt is szeretnénk nekik gratulálni - és ezekkel a győzelmekkel bebizonyította a csapat, hogy semmi sem lehetetlen.

Kapcsolódó cikkek

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok