HÍREK

Makrai László: “Sikerült közelebb kerülnünk a két bajnoki döntőshöz”

2024-06-01

Makrai László: “Sikerült közelebb kerülnünk a két bajnoki döntőshöz”

Felnőtt csapatunk vezetőedzőjével beszélgettünk a mögöttünk hagyott szezonról, az első és a második év közötti különbségekről és a fiatalokról.

A csapat két éremmel zárt, hogyan értékeled a 2023/2024-es szezont?

- A tavalyi szezon végeztével több meghatározó játékos is távozott a csapattól, helyükre viszont sikerült minőségi futballistákat igazolni, valamint a fiatalok is egyre több szerepet kaptak. A nyár és az ősz során sikerült összeraknunk a játékunkat, összekovácsolódott a társaság. A szezon első felében még “csak” a kötelező eredményeket hoztuk, tavasszal viszont, a remek téli felkészülésnek is köszönhetően, már sikerült felvennünk a versenyt az FTC-vel és az ETO-val. A későbbi bajnokkal a Simple Női Ligában idegenben döntetlent játszottunk, a kupaelődöntőben legyőztük őket, míg a Győrnek egyenrangú ellenfelei voltunk a kupadöntőben.

Hogy érzed, melyek azok a területek, amiben sikerült előre lépnünk az első évhez képest?

- Csapatjátékban egyértelműen sikerült fejlődnünk, a játékosok egyénileg is léptek előre. Örömteli, hogy többen vezéregyéniséggé tudtak válni. Nem csak az eredményeket, hanem a játékot nézve is kijelenthető, hogy sikerült közelebb kerülnünk a két bajnoki döntőshöz. A taktikai és technikai fejlődés mellett a sikerekhez elengedhetetlen a jó kohézió a csapaton belül, ebben nagyot tudtunk előre lépni, nagyon jó hangulatban telnek a mindennapok, megvan az összhang a játékosok és a stáb között, így pedig könnyebb fejlődni is.

Miben kell tovább javulnunk az új szezonban, hogy még sikeresebbek legyünk?

- Sajnos a szezon végi találkozókon látszódott, hogy elfáradtunk, viszont a csapat erejét mutatja, hogy az egyre jobban fejlődő Puskás Akadémia FC ellen így is sikerült megszerezni a bronzérmet. A tavaszunkra talán az erőltetett menet a legjobb kifejezés, a hosszú téli szünet után márciusban rögtön hét tétmérkőzésünk volt, áprilisban jött a kupadöntő, májusban pedig a bronzcsata a bajnokik mellett. A következő szezonban szeretnénk még támadóbban fellépni, jobban dominálni a közvetlen riválisok ellen is. A rangadókon az előny birtokában többször túlságosan is defenzívvé váltunk, de ez valahol érthető is, játékosként én is átéltem ezt.

A szezon során öt akadémistánk is bemutatkozott a felnőttek között, hogyan értékeled a fiatalok teljesítményét?

- A fiatalok a szezon során heti több alkalommal is edzettek a felnőtt csapattal. Számukra a legfontosabb a folyamatos játéklehetőség, így az utánpótlásban dolgozó szakemberekkel egyeztetve döntöttük arról, hogy az adott hétvégén a felnőtt vagy saját korosztályos csapatukban kapnak lehetőséget. Büszkeséggel tölt el minket, hogy a szezon során Szabó Melissza, Borzák Lilien, Krizsán Boglárka, Gávris Gabriella és Farkas Panna is bemutatkozott tétmérkőzésen a “nagyok” között. Természetesen a jövőben is szeretnénk komolyan támaszkodni az utánpótlásunkra, a fiataloknak viszont türelmesnek kell maradniuk.

Hogy néz ki a nyári szünet a csapat számára?

- Hiába fejeződött be a bajnokság, utána még edzésben maradtunk május legvégéig. Júniustól jön a jól megérdemelt pihenő a lányoknak, megérdemlik, nagyon komoly munkát tettek ebbe a szezonba. A felkészülést nem szeretnénk a nulláról kezdeni, így pár hét után otthoni program alapján készülnek a játékosok a felkészülés kezdetére. Július 8-án találkozunk ismét, onnantól jönnek az edzések és az edzőmeccsek. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-08 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U19

VS

ST. MIHÁLY FC U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok