HÍREK

Profi szerződést kötöttünk két tehetségünkkel

2024-09-08

Profi szerződést kötöttünk két tehetségünkkel

Mindkét futballista első profi kontraktusát írhatta alá.

Klubunk egyik fontos szakmai célkitűzése, hogy lehetőséget adjon az utánpótlásban nevelkedő fiatalok számára a felnőtt csapatban.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy az elmúlt években több olyan játékos is alapembere lett együttesünknek, akik korábban éveket eltöltöttek az utánpótlásunkban.

Borzák Lilien és Szabó Melissza a tavalyi szezonban tétmérkőzésen is bemutatkozhatott a “nagyok” között, idén pedig a bajnokságban is lehetőséget kaptak már.

A két tehetség pályafutása újabb mérföldkőhöz érkezett, aláírhatták ugyanis karrierjük első profi szerződését!

A 17 éves Borzák Lilien 2020-ban került az MTK Budapest kötelékébe, a korosztályos csapatokat végigjárva 2023. szeptember 30-án debütált a felnőttek között a Fehérvár FC ellen 4-1-re megnyert Simple Női Kupa-mérkőzésen.

A 16 éves Szabó Melissza szintén 2020-ban érkezett, számára a Simple Női Liga legutóbbi szezonjának első fordulójában jött el a nagy pillanat, amikor nem sokkal 15. születésnapja után bemutatkozott az élvonalban 2023. augusztus 19-én Szombathelyen.

A két futballista folyamatosan tagja az U17-es válogatott keretének, az elmúlt hónapokban a korosztályos nemzeti együttes Eb-selejtezőin is lehetőséget kaptak.

- Büszkék vagyunk, hogy újabb két utánpótlás játékosunk kapott profi szerződést. Nagyon fiatalok még, de már megállják a helyüket a felnőttek között. Ennek ellenére kemény munka áll előttük, hogy elérjék céljaikat. De biztos vagyok benne, hogy nagy jövő áll mindkét játékos előtt. Az MTK filozófiájával összhangban, szeretnénk saját nevelésű játékosainkat beépíteni a felnőtt csapatba. Szerencsére egyre több tehetség bontogatja szárnyait a klubunkban - nyilatkozta a szerződések aláírását követően Pinczi Anita szakágvezető.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-21 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U15

VS

PMFC U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok