HÍREK

Egy gól döntött a Puskás Akadémia FC elleni rangadón

2024-09-14

Egy gól döntött a Puskás Akadémia FC elleni rangadón

Hazai környezetben szerzett fontos három pontot együttesünk.

Simple Női Liga NB I, 4. forduló
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 1-0 (1-0)

Budapest, Sándor Károly Labdarúgó Akadémia
Vezette: Molnár Réka (Hegedüs-Baráth, Nyeste)

Gólszerző: Bokor Blanka (20.)

Sárga lap: Harmat (67.), Palakovics (90.)

MTK Budapest: Varga - Legendás, Vajda, Palama, Pataki - Mészáros (László 90+1.), Tenyei-Tóth (Murár 88.), Bokor Blanka, Molnár (Borzák 85.) - Zágor, Vágó.

Vezetőedző: Makrai László

Puskás Akadémia FC: Dannback - Pécsi, Szemán-Tóth, Bokor Adrienn, Palakovics - Szarvas, Harmat, Nagy Lili, Brekovszki, Knezevic (Nagy Nikolett 67.) - Surautsava (Tanaskovic 63.).

Vezetőedző: Halászi Kinga

A Simple Női Liga NB I 4. fordulójában a legutóbbi két találkozóját magabiztosan megnyerő csapatuk a három sikerrel kezdő Puskás Akadémia FC-t fogadta.

A felcsúti együttes ellen vezetőedzőnk Barkóczi, Farkas, Szabó, Vas és Voila játékára nem számíthatott.

A rangadó gyászszünettel kezdődött, az életének 40. évében, súlyos betegség következtében elhunyt Juric (Gáspár) Cecília, korábbi 28-szoros válogatott játékos emlékére.

A találkozót mi kezdtük jobban, a bal oldalon kétszer is vendég védelem mögé tudtunk kerülni, a másodikból Mészáros lövőhelyzetbe került a 13. percben, de nem talált kaput. Egy minutummal később Surautsava próbálkozott a túloldalon, de Varga a helyén volt.

A 20. percben megszereztük a vezetést, a jobb oldali szöglet után a lecsorgó Bokor Blanka elé pattant, aki közelről a kapuba pofozta a játékszert (1-0).

Öt percre rá közel voltak az egyenlítéshez a vendégek, a jobb oldalon érkező Brekovszki a kimozduló Varga mellett el tudta pörgetni a labdát, a próbálkozása viszont a rövid alsó mellé pattant.

A 36. percben egy trükkös szabadrúgás kombinációt adtunk el, melynek végén Bokor fordult kapura középről, 17 méterről, a bal sarokba tartó csavarást viszont fogta Dannback.

A 44. percben a saját szögletünk után kontráztak a vendégek, Knezevic átadása után Brekovszki centerezett jobbról, de középen Pataki hatalmasat mentett az érkező támadó elől.

A fordulást követően sokáig nem találtak fogást egymáson a felek, az első helyzetig a 67. percig kellett várni, ekkor Molnár és Pataki szép összjátéka után Zágor testéről pattant kapura a labda, de a védőn lelassuló játékszert fogta Dannback.

Az utolsó 15 percre fordulva szép támadást vezettünk a jobb oldalon, aminek végén a hosszún érkező Molnár lőhetett, de blokkolni tudták a kísérletet.

A 81. percben Vágó gurított vissza Mészáros elé, ő a tizenhatos előteréből lőtt jobbról, Dannback viszont védeni tudta a rövid alsóba tartó labdát. Rögtön ezt követően veszélyes Puskás-beadás érkezett balról, de a középen érkező Tanaskovic lemaradt a labdáról.

A 83. percben Mészáros lezárhatta volna az összecsapást, Palakovics szorításában lőhetett nagy helyzetben, de a jobb alsó mellé ment a próbálkozása.

Az utolsó öt percre fordulva Nagy Lili jobb oldali szögletében volt veszély, de a rövid sarokra érkező sarokrúgás után közelről nem tudott betalálni a vendég játékos.

A három perces ráadás legelején Mészáros újfent lezárhatta volna a lényegi kérdéseket, de nagy helyzetben ezúttal is a jobb alsó mellé lőtt. Ezt követően azonban az eredmény már nem változott, így fontos három ponttal gazdagodtunk.

A következő fordulóban ismét rangadót játszik csapatunk, szeptember 21-én 15 órától az ETO FC Győr vendégei leszünk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-21 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U15

VS

PMFC U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok