HÍREK

A második félidőben eldöntöttük a PMFC elleni bajnokit

2024-09-07

A második félidőben eldöntöttük a PMFC elleni bajnokit

Maria Palama és Vágó Fanny is duplázni tudott idegenben.

Simple Női Liga NB I, 3. forduló
PMFC-MTK Budapest 1-4 (1-1)

Pécs, PMFC Stadion
Vezette: Alafi Beatrix (Jakab, Dr. Bencze)

Gólszerző: Kiss (41.), illetve Palama (29., 65.), Vágó (53., 55.)

Sárga lap: Zágor (44.)

PMFC: Bednar – Bódis (Kőmíves 85.), Bolboaca, Bocz, Rituper (Gyánó 90.) – Kiss, Vasile (Máté 76.), Belaya – Turi, Spiel (Égi 46.), Farkas Jázmin (Kövesdi 85.).

Vezetőedző: Németh Zsolt

MTK Budapest: Varga - Legendás (Tenyei-Tóth 46.), Vajda (Farkas Panna 79.), Palama, Pataki (László 66.) - Mészáros (Murár 66.), Zágor, Bokor, Molnár (Szabó M. 46.) - Vágó, Siklér.

Vezetőedző: Makrai László

A Simple Női Liga NB I 3. fordulójában a feljutó, és két kör után négy ponttal álló PMFC otthonában lépett pályára csapatunk szombaton.

A találkozón vezetőedzők Barkóczi Bernadett, Chrysanthi Voila és Vas Hajna játékára nem számíthatott sérülés miatt.

A mérkőzésen támadólag léptünk fel, a 3. percben ki is alakítottuk az első helyzetet: Pataki adott be laposan balról, középen Siklér még nem tudott lőni, nem úgy, mint a hosszún érkező Legendás, de nem talált kaput.

A 10. percben a hazaiak is eljutottak lövőhelyzetig, az eladott labda után Farkas Jázmin lőtt, de Varga fogta a középre tartó próbálkozást. Öt minutummal később Vágó lőtt távolról, de Bednar a helyén volt.

A 19. percben Molnár balról centerezett, a labda az előrehúzódó Palama elé került a rövid saroknál, aki be tudott fordulni, de a lövésre már nem maradt ereje, így Bednar felszedte a labdát.

A 20. perc után a két szélsőnk, Molnár és Mészáros helyet cserélt, így előbbi jobbról lőtt mellé, utóbbi pedig balról a kapusba.

A 29. percben a mezőnyfölényünk góllá érett, Vágó adott be balról, a középen érkező Maria Palama pedig a kapuba talált (0-1).

A 34. perben kontráztak a hazaiak, Turi passza után Spiel lőtt, de Varga fogta a középre tartó labdát.

A 41. percben szinte a semmiből egyenlített a PMFC, egy szöglet után Kiss Gabriella elé pattant a labda, aki a tizenhatoson kívülről a bal kapufa segítségével a hálóba lőtt (1-1).

A félidő utolsó percében Vajda indította Molnárt, aki ellőtte a kimozduló Bednar mellett, de a visszaérő Bolboaca fel tudott szabadítani. 

A szünetben két helyen változtatott vezetőedzőnk, Legendás és Molnár hagyta el a pályát, Szabó és Tenyei-Tóth érkezett.

A fordulás után három perccel Palama fejelt Vágó jobb oldali szögletét követően, nem sokkal fölé. Az 53. percben viszont már ismét nálunk volt az előny, szép összjáték után Pataki laposan centerezett balról, az érkező Vágó Fanny pedig a léc alá lőtt (1-2).

Két minutummal később támadónk ismét eredményes volt, ezúttal ballal lőtt nagy gólt a bal sarokba (1-3).

Az 59. percben majdnem Vajda is feliratkozott a gólszerzők közé, Bokor beadása után nem sokkal fejelt fölé. Egy óra játék után Bednar kétszer is védeni tudott, előbb Zágor távoli bombájánál, majd Szabó próbálkozásánál.

A 65. percben viszont már meglett a negyedik gólunk, kicsiben elvégzett szabadrúgást Tenyei-Tóth adta be jobbról, a hosszún érkező Maria Palama pedig a kapuba fejelt (1-4).

A negyedik gólunk után ismét kettőt cserélt vezetőedzőnk, Murár és László érkezett Pataki, valamint Mészáros helyére.

A 75. percben Szabó gyönyörűen csapta be védőjét, visszagurítása után Siklér azonban mellé lőtt. A 78. percben Farkas Jázmin cselezte helyzetbe magát, de a bal alsóba tartó lövését nagy bravúrral kitolta Varga.

A 79. percben Farkas Panna is lehetőséget kapott, 15 éves játékosunknak ez volt a második mérkőzése az élvonalban.

Az utolsó tíz percben komoly helyzet már egyik oldalon sem akadt, így 3. fordulóban 4-1-re nyertünk idegenben és három kör után hat ponttal állunk.

Együttesünk egy hét múlva hazai környezetben lép pályára, szeptember 14-én, 17 órától a Puskás Akadémia FC-t fogadjuk.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-09-21 11:00 MTK UTÁNPÓTLÁS SPORTKÖZPONT

MTK BUDAPEST U15

VS

PMFC U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok