HÍREK

Varga Attila: Határozott célom, hogy a női futball népszerűségét növeljem

2020-01-10

Varga Attila: Határozott célom, hogy a női futball népszerűségét növeljem

Csapatunk új vezetőedzője nyilatkozott a megkeresés körülményeiről, az első benyomásokról, valamint a célokról is.

Az 50 esztendős Varga Attila gyerekkorában a Gyöngyösi Spartacus játékosa volt, felnőttként a Budapesti Volánban vált meghatározó futballistává. 1989-ben szerződtette az Újpesti Dózsa, ahol az első évében bajnoki címet szerzett. A BEK-ben játszott a Diego Maradona fémjelezte Napoli ellen. 1992-ben Magyar Kupa- és Szuperkupa-győztes lett a lilákkal, később megfordult Hatvanban, Csepelen, Dunakeszin és a BKV Előrénél.

Edzőként 2013-ban és 2014-ben is bajnok lett a harmadosztályban a Soroksárral, de 2016-ban a Ceglédet is feljuttatta a másodosztályba. A 2017/18-as idényben szezon közben vette át az utolsó előtti helyen álló BFC Siófok irányítását, és a Balaton-partiakat benntartotta az NB II-ben.

Irányításával január 6-án, hétfőn megkezdte a felkészülést a bajnokságban második helyen álló, a Magyar Kupában negyeddöntős együttesünk.

Mikor kezdődött el a kapcsolatfelvétel és mi döntött az MTK Hungária FC mellett?

- November elején hívott először Csopaki István szakágvezető a lehetőség miatt, majd két-három tárgyalás után decemberben egymás tenyerébe csaptunk. Volt munkám, de a szerződésemben volt egy pont, hogy el kell engedjenek, ha én menni szeretnék, és én jönni akartam! Hogy mi döntött? Volt két másik ajánlatom is, de a vezetők nem álltak el a személyem mellől, végig éreztették velem, hogy engem szeretnének! Majd néztem felvételeket a csapatról és meggyőződtem arról, hogy egy nagyon ügyes társaságról van szó, akiben van szakmai kihívás, feladat és potenciál.

Korábban férfi együtteseknél dolgozott, miben más egy női csapat irányítása?

- Nem lenne hiteles, ha én erről most beszélnék, hiszen nagyon rövid időt töltöttünk együtt. Egyelőre ismerkedek én is a feladattal és igyekszem az eddig megszerzett tapasztalatokat a lehető legjobban igazítani a csapathoz. Néhány nap távlatából annyit megjegyeznék, hogy egy nagyon szimpatikus és tehetséges társasággal dolgozom együtt!

Hétfőn elkezdődött a felkészülés, milyenek az első benyomások?

- Kedvesen fogadtak, már az első alkalommal is látszott, hogy milyen szorgalmasak a lányok. Az öltözőben felszabadult, jó hangulat és bizalom uralkodik, a pályán figyelem, rend és fegyelem van, ami számomra a siker meghatározó záloga.

Csopaki István szakágvezető korábban elmondta, a Pro-licences tanfolyamot együtt végezte U19-es gárdánk edzőjével, Schumi Dórával, így bízik benne, a két együttes közötti kapcsolat az eddiginél is szorosabb és hatékonyabb lesz. Tervezi a fiatalok beépítését a felnőtt csapatba?

- Igen, ez fontos, hogy a fiatalok érezzék az első csapat ajtaja nyitva áll előttük. Az, hogy ki lép be rajta, már csak rajtuk múlik! Én a lehető legtöbb edzésükön ott szeretnék lenni és biztosítani azt, hogy van előrelépési lehetősége mindenkinek, aki keményen dolgozik! Kolléganőm javaslatára a felkészülés elejétől három fiatal tehetség velünk kezdte a munkát.

Csapatunk a bajnokságban és a kupában is harcban áll a végső győzelemért. Melyek a célok a tavaszi szezonra?

- Egyértelműen sikerorientáltak vagyunk! Cél a minél jobb eredmény elérése. Egyéni és csapat szinten is a legfontosabb cél, hogy fejlődjön a társaság. Határozott célom, hogy a női futball népszerűségét növeljem, új energiákat és szemléletet vigyek a sportágba, mert hiszem, hogy egy erőteljes férfi minta a finomra hangolt női koncentráltsággal, maximalizmussal ötvözve alapja lehet a sikernek!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok