HÍREK

U19: Kiütéses siker az FTC ellen

2020-10-17

U19: Kiütéses siker az FTC ellen

Együttesünk hat góllal múlta felül a zöld-fehéreket a bajnokság 8. fordulójában.

Leány U19, Kiemelt csoport, 8. forduló
MTK Hungária FC U19 - Ferencvárosi TC U19 6-0 (2-0)

Gólszerző: Berencsi (2., 75., 84.), Sain (39.), Kövy (78.), Pozsár (87.)
Sárga lap: Orosz (60.)

MTK Hungária FC: Fehér - Takács, Sain, Pozsár, Zahár (Gábor 82.) - Gravencz, Mislai (Kövy 72.), Pap (Rácz J. 85.) - Szabó J. (Németh 72.), Berencsi (Schmidt 85.), Balogh (Galambos 82.).

A legutóbbi két mérkőzését sikerrel abszolváló együttesünk rangadót játszott a 8. fordulójában, ugyanis az FTC-t fogadtuk hazai pályán.

Jobban nem is kezdhette volna Schrancz Balázs csapata a mérkőzést, a góllövőlistát vezető Berencsi Boglárka már a 2. percben eredményes volt egy távoli átlövéssel (1-0). A folytatásban is mi irányítottuk a mérkőzést, helyzeteket alakítottunk ki.

A második gólra a 39. percig kellett várni, amikor egy bal oldali szögletrúgás után Sain Anna talált be közelről (2-0).

A fordulást követően is futószalagon jöttek a lehetőségek. Az 54. percben Berencsi szabadrúgását követően Sain fejesét tolta ki bravúrral a kapus. A félidő közepén Balogh találta el a tizenhatoson belülről a rövid kapufát.

Fölényünk az utolsó 15 perc gólokban is megmutatkozott, a 75. és a 90. perc között négyszer is bevettük a zöld-fehérek hálóját.

A harmadik gólnál Gravencz ugratta ki Berencsit, aki magabiztosan értékesítette a ziccert (3-0). A 78. percben a hat minutummal korábban beálló Kövy Elza iratkozott fel a gólszerzők közé. Balról érkező sarokrúgás után Sain bólintását kitolta a hálóőr, viszont 15 éves játékosunk közelről nem hibázott (4-0).

Az utolsó két találatunk igazi bombagól volt. Előbb Gábor szerzett labdát, Berencsihez passzolt, aki állítgatás nélkül jobbal a hosszú felsőbe csavart (5-0). A 87. percben Pozsár Ramóna vállalkozott lövésre szinte a "világ végéről" és kipókhálózta a bal felsőt, kialakítva ezzel a 6-0-ás végeredményt.

Schrancz Balázs értékelése: - Bár apróbb hibák még most is voltak, nagyon elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Komoly sikert értünk el, de most másfél napjuk van örülni, pihenni a lányoknak, aztán ismét folytatódik a munka. Örülök a sok lőtt gólnak, és annak, hogy nem kaptunk gólt. Utóbbi nem csak a védők munkáját dicséri, hanem az egész csapatvédekezést. Én csak a kemény munkában hiszek, és most már a csapat is látja, csak így tudunk fejlődni és sikereket elérni.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok