HÍREK

U19-es válogatott: Négy MTK-játékossal ezüstérem Törökországban

2020-03-09

U19-es válogatott: Négy MTK-játékossal ezüstérem Törökországban

Csolti Réka, Kovács Eszter, Legendás Lora és Stefán Bernadett második helyen végzett a nemzeti együttessel a hatcsapatos tornán.

Az áprilisi lengyelországi Eb-elitkörre készülő U19-es válogatott Törökországban vett részt felkészülési tornán, ahol a második helyen zárt. A keretben ott volt négy játékosunk, Csolti Réka, Kovács Eszter, Legendás Lora és Stefán Bernadett

Az első csoportmérkőzésen Legendás és Csolti egyaránt gólpasszal vette ki a részét a 7-0-ás sikerből Bulgária ellen. A találkozó érdekessége, hogy négygólos vezetésünknél a szünetben lecsapó hatalmas vihar miatt félbeszakadt az összecsapás. A hátralévő 45 percet először másnapra halasztották a szervezők, majd a bolgárok – sok sérültjükre hivatkozva – nem álltak ki. Így a visszalépés miatt háromgólos büntetést kapott az ellenfél és a hivatalos végeredmény 7–0-s magyar győzelem lett.

A második, egyben utolsó csoportmérkőzés ezúttal Stefán jeleskedett az előkészítésben, asszisztjának is köszönhetően sikerült 5-3-ra nyerni Románia ellen, ezzel bejutott a döntőbe.

A hétfői fináléban sokáig vezetett a válogatott, de másik ágon csoportelsőkénz végző Szlovákia az utolsó percben egyenlített, majd a hosszabbításban a győzelmet is megszerezte.

Az áprilisi elitkörben a házigazda Lengyelország mellett Belgium és Szlovákia lesz Turtóczki Sándor válogatottjának ellenfele.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok