HÍREK

U14: Az ősz második Örökrangadóját is megnyertük

2019-11-25

U14: Az ősz második Örökrangadóját is megnyertük

A Ferencváros otthonában Németh Virág góljával sikerült győzni, így csapatunk hétpontos előnnyel az első helyről várja a tavaszi folytatást.

Leány U14, Dél-Keleti csoport, 11. forduló

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 0-1 (0-0)

MTK Hungária FC: Kispetik – Győző, Koller, Bánfi, Schmidt, Németh, Pára, Csoma, Garda.
Csere: Zsirka-Klein.

Gólszerző: Németh Virág (58.)

Tóth Judit értékelése: – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a Ferencváros otthonában. A kezdeményezés náluk volt, ők támadtak többet, folyamatosan helyzeteket alakítottak ki a kapunk előtt, de mindig volt egy láb, amiben megakadt a labda. Egymást biztosítva segítettük  a társat és végig meg tudott maradni a tartásunk a nehéz helyzetekben is. Egy jól és gyorsan elvégzett kapukirúgásból született a gólunk a második félidőben.  Ellenfelünk tudtára adtuk, hogy hiába gondolják, hogy az esélyesség őket illeti, mi ezzel nem törődve nyertük a rangadót. A csapat küzdött egymásért és küzdött Tőzsér Vandáért is, aki ezen a mérkőzésen nem játszott sérülése miatt. Köszönöm a lányok nevében a szurkolást, örülök, hogy sokan ki tudtak jönni, ezzel is segítve az együttest. Remek alkalom volt arra, hogy visszajelzést kapjak a csapatommal kapcsolatban, hogy jó úton haladunk. Minden játékosomnak köszönöm az egész őszi szezonban nyújtott hozzáállását és teljesítményét. Hatalmas gratuláció jár mindenkinek, ismét megmutatták, hogy az akarat és a szív mire képes.

Örökrangadóval zárta U14-es csapatunk a bajnokság őszi szezonját, a 11. fordulóban a Ferencvárosi TC otthonába látogatott Tóth Judit együttese. A vezetőedző továbbra sem számíthatott Tőzsér Vanda játékára, akinek korábbi sérülése nem jött rendbe.

A negyedik körben, hazai pályán aratott 2-1-es siker alkalmával betaláló Németh Virág és Pára Hanna ezúttal is ott volt csapatban.

A remek hangulatban lejátszott találkozót a hazaiak kezdték jobban, az első negyedórában több lövéssel is veszélyeztettek a zöld-fehérek, egy ízben pedig a kapufát is eltalálták. A 25. percben néhány pillanatra minden vendég szurkolóban meghűlt a vér, az FTC támadója ugyanis rácsúszott Kispetik Alexandra kapusra, aki kisebb ápolás után szerencsére tudta folytatni a játékot.

Öt perccel a szünet ismét közel jártak a gólhoz a vendéglátók, de a hazai kapufa ismét velünk volt.

A fordulást követően továbbra is remekül védekeztünk, amikor pedig már a védőkön is túljutott a labda, akkor kapusunk fogott nagyokat. Kispetik előbb óriási bravúrral leért egy lapos lövésre, majd a léc alól is kitornázta a labdát egy másik próbálkozásnál.

Benne volt a levegőben, hogy egy kontrából meg tudjuk nyerni a meccset, szerencsére sikerült is kihasználnunk a legnagyobb helyzetünket. Az 58. percben, tizenkét perccel a vége előtt Németh lépett ki a védők között, lefutott mindenkit, majd a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt.

Hatalmas szívvel küzdő csapatunk így másodszor is legyőzte a Ferencvárost a bajnokságban, a tavaszi folytatás előtt pedig hét ponttal előzi meg a tabellán a második zöld-fehéreket, nyolccal pedig a harmadik Puskás Akadémiát.

A lányok tíz győzelem mellett egyszer játszottak döntetlent, 64 gólt rúgtak és mindössze hármat kaptak az ősz folyamán.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok