HÍREK

Remek iramú mérkőzésen egy lesgóllal kikaptunk Grazban

2020-02-12

Remek iramú mérkőzésen egy lesgóllal kikaptunk Grazban

Varga Attila együttese végig remekül futballozott a Sturm ellen, de a hajrában vereséget szenvedett az ausztriai edzőmérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés
Sturm Graz (osztrák)–MTK Hungária FC 2-1 (1-1)

SK Sturm Graz: Gritzner - Predanic, Kovacs, Mak, Grossgasteiger - Cancienne, Plattner, Frieser - Wagner, Uka, Wienerroither.
Cserék: Schönwetter, Starchl, Roth, Remich.

Vezetőedző: Christian Lang

MTK Hungária FC: Varga – Nagy L., Turányi, Demeter, Pinczi – Farádi-Szabó, Csányi, Nagy Á. – Magyarics, Milunovic, Németh.
Cserék: Szőcs, Papp, Csolti, Kovács, Stefán, Legendás.

Vezetőedző: Varga Attila

Gólszerző: Nagy Á.

Szerda este harmadik osztrák ellenfelünkkel csaptunk össze a felkészülés alatt, ezúttal a bajnokságban harmadik helyen álló Sturm Graz vendégei voltunk. A stájerországi alakulat a tízcsapatos pontvadászatban egy ponttal van lemaradva az Austria Wien mögött, akiktől Bécsben korábban egy góllal vereséget szenvedtünk.

A Sturm a legutóbbi bajnokság ezüstérmeseként a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhatott – az általunk januárban legyőzött SKN St.Pölten főtáblásként vett részt a sorozatban – és a házigazda lett RFS-t megelőzve, de a portugál Braga és a ciprusi Apollon mögött harmadikként zárt, így kiesett.

A grazi alakulat négy nappal korábban 3-1-re legyőzte felkészülési mérkőzésen egyik bajnoki riválisunkat, a DVTK-t.

A találkozó első félidejében a hazaiak szereztek vezetést, de Nagy Ágnes találatával még a szünet előtt sikerült egalizálnunk, így 1-1-el vonulhattunk pihenőre a szünetben.

A fordulást követően sokáig nem változott az eredmény, majd a bécsi mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is egy szabálytalan góllal szenvedtünk vereséget. Hiába játszottunk jobban a 90 perc során, Christian Lang csapata a 87. percben leshelyzetről talált a kapuba, így 2-1-re megnyerte a mérkőzést.

A találkozón ismét lehetőséget kapott U19-es együttesünk két alapembere, Stefán Bernadett és Legendás Lora is, akárcsak a felnőttekkel készülő, de ősszel még az U19-ben szereplő Kovács Eszter. Csatárreménységünk, Pápai Emőke az U17-es válogatottal Spanyolországban szerepel a MIMA Cup-on, így ő értelemszerűen nem lehetett ott Grazban.

Folytatás vasárnap, 13 órától a Tichy Lajos Sportcentrumban az Austria Wien ellen.

Varga Attila értékelése: - Nagyon jó iramú mérkőzésen vagyunk túl, ahol lefutballoztuk az ellenfelünket. Taktikailag remekül felkészített csapat ellen léptünk pályára, akik viszont nem tudtak mit kezdeni a játékunkkal. Az eredmény ezúttal is másodlagos, de nagyon sajnálom, hogy a végén egy fegyelmezetlenség után gólt kaptunk. Gratulálok a lányoknak, remek teljesítményt nyújtottak. Komoly munkát végeznek a felkészülés alatt, így a fáradság jelei is láthatóak, de dolgozunk keményen tovább.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-27 12:00 ÚJPEST LABDARÚGÓ SPORTCENTRUMA

ÚJPEST FC U14

VS

MTK BUDAPEST U14

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok