HÍREK

Peches góllal veszítettük el a mindent eldöntő mérkőzést, az FTC indulhat a BL-ben

2020-06-18

Peches góllal veszítettük el a mindent eldöntő mérkőzést, az FTC indulhat a BL-ben

Csapatunk korán vezetést szerzett, de a hazaiak még a szünet előtt fordítottak, így 2-1-re megnyerték a párharc harmadik mérkőzését.

Simple Női Liga, Rájátszás a BL-indulásért, 3. mérkőzés
FTC-Telekom - MTK Hungária FC 2-1 (2-1)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Berke Balázs (Szert, Buzás, Radványi)

Gólszerző: Szabó (33.), Nagy Á. (45+3. - öngól) ill. Németh (5.)
Sárga lap: Pusztai (44.)

FTC-Telekom: Barti - Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó - Kocsán, Papp L. (Nagy V. 24.), Fenyvesi, Aleksic (Róth 30.), Pusztai (Németh 78.) - Diószegi (Czellér 78.).

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs - Nagy L. (Tóth 78.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Méry 78.), Csányi, Nagy Á. (Stefán 46.) - Magyarics, Pápai (Mayer 64.), Németh.

Vezetőedző: Varga Attila

Az első mérkőzésen aratott 3-2-es FTC-győzelem, majd a második összecsapáson elért 2-1-es sikerünk után a mindent eldöntő harmadik találkozón dőlt el a BL-indulás sorsa.

A mérkőzés egy perces gyászszünettel indult Dr. Kárpáti György és Benedek Tibor emlékére.

Csapatunk remekül kezdte az összecsapást, az első öt percben többet birtokolta a labdát, melynek meg is lett az eredménye. Nagy Lilla tekert középre a jobb oldalról, a labda átkerült a hosszúra, Németh Loretta pedig hatalmas gólt lőtt bal alsóba (0-1).

A 10. percben közel jártak az egyenlítéshez a hazaiak, de a második találkozón parádézó Szőcs ezúttal is a helyén volt a szöglet után. A 16. percben a kapuba találtak a vendéglátók, de Berke Balázs játékvezető asszisztense jelzésére helyesen lest ítélt.

A 22. minutumban Pápai verte meg védőjét, balról, kiszorított helyzetből lőtt mellé, majd egy percre rá Németh próbálkozott szinte ugyanonnan, de ő is célt tévesztett.

Hat percre rá Magyarics játszott össze Nagy Lillával, aki közelről a kapusba lőtt ígéretes helyzetben.

A 30. percben a csereként beálló Nagy Viktória az alapvonalról gurított vissza Mosdóczi elé, a jobbhátvéd az ötös bal sarkától fölé lőtt. Két minutummal később Szőcs ütötte szögletre a hazaiak szabadrúgását. Sajnos Pusztai sarokrúgása után egalizált az FTC-Telekom, Szabó Viktória bólintott a jobb alsóba (1-1).

A 38. percben Pusztai került lövőhelyzetbe, de a 11 méterről eleresztett csavarását sikerült blokkolnunk. Két percre rá Nagy Viktória elé került Demeter felszabadítási kísérlete, de Szőcs önfeláldozóan belevetődött a közeli lövésbe.

Az első félidő utolsó perceiben beszorultunk, melynek egy hihetetlenül peches hazai találat lett a vége. A jobb oldali szöglet után nem tudtunk felszabadítani, Szőcs Nagy Ágnesre rúgta a labdát, akiről a hálóba pattant a labda (2-1).

A szünetben egyet cserélt Varga Attila vezetőedző, Nagy Ágnes helyére Stefán Bernadett érkezett a középpályára. 

A fordulást követően az első helyzet a vendéglátók előtt adódott, de Fenyvesi rövidre tartó löketét hárítani tudta Szőcs. A folytatásban ritkán tudunk eljutni Barti kapujának közelébe, ezért mesterünk újabb változtatásra szánta el magát, a 64. percben Pápai Emőkét Mayer Zsófia váltotta.

A 75. percben Csányi jobb oldali szabadrúgására az első mérkőzésén is eredményes Turányi érkezett, de az utolsó pillanatban menteni tudott előle a védője. 

Az utolsó 15 percre fordulva Varga Attila már kockáztatott is, a középpályás Farádi-Szabó Edina helyett a pályafutása utolsó mérkőzését játszó Méry Rita érkezett középcsatárnak.

A 87. percben ismét Szőcsnek volt munkája, aki magabiztos hárította Szabó középre tartó szabadrúgását. Egy percre rá Csányi kerülhetett volna helyzetbe, de lesen kapta a labdát a tizenhatoson belül. 

A három perces ráadás során már nem sikerült veszélyt teremtenünk a hazaiak kapuja előtt, így a mérkőzést és a párharcot is 2-1-re nyerte az FTC-Telekom, így ők indulhatnak a BL-selejtezőben. Az UEFA tájékoztatása szerint a kvalifikációs minitornát októberben rendezik majd.

Varga Attila értékelése: - Nagyon csalódott vagyok. Az első 20 perc rendben volt, utána viszont elfelejtettünk futballozni. Sok hibát követtünk el, sok labdát eladtunk, nem ütköztünk. Sajnos ez a mai teljesítmény nem volt méltó az MTK-hoz. Megérdemelten győzött az ezer sebből vérző FTC, gratulálok nekik.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 19:00 BUDAÖRSI VÁROSI STADION

BUDAÖRS

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok