HÍREK

Négygólos győzelem Pozsonyban a negyedik edzőmeccsen

2020-02-08

Négygólos győzelem Pozsonyban a negyedik edzőmeccsen

Csapatunk mindkét félidőben két gólt szerezve magabiztos győzelmet aratott a Slovan Bratislava vendégeként.

Felkészülési mérkőzés
SK Slovan Bratislava (szlovák)–MTK Hungária FC 0-4 (0-2)

Slovan Bratislava: Rezeková – Ceriová, Halásová, Mráziková – Bacová, Matavková, Feketevíziová, Kaláberová, Harvilová – Svecová, Kolenicková.
Cserék: Veselská, Adamecká, Cesková, Bednarová, Cermaková.

Vezetőedző: Martin Masaryk.

MTK Hungária FC: Szőcs - Nagy L., Turányi, Demeter, Pinczi – Farádi-Szabó, Csányi, Nagy Á. – Magyarics, Milunovic, Németh.
Cserék: Varga, Papp, Stefán, Legendás, Méry, Kovács, Cremer, Fogl, Csolti

Vezetőedző: Varga Attila.

Gólszerző: Németh (2), Milunovic, Demeter.

Három nappal a horvát ZNK Osijek elleni magabiztos győzelem után negyedik nemzetközi edzőmérkőzésén az SK Slovan Bratislava ellen Pozsonyban lépett pályára a tavaszi folytatásra készülő csapatunk.

A Slovan a legsikeresebb klubnak számít hazájában, a kupát öt, a bajnokságot tizennégy alkalommal hódították el. A tízcsapatos szlovák pontvadászatot címvédőként kilenc forduló után nyolc győzelemmel és egy döntetlennel vezetik, 58 lőtt gól mellett csak négyszer kapituláltak.

Akárcsak az eszékiek elleni összecsapást, amikor négy gólt szereztünk az első félidőben, ezt a mérkőzést is remekül kezdtük. A horvát gárda ellen egyaránt eredményes Olivera Milunovic és Németh Loretta ezúttal is a kapuba talált, így kétgólos vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően Németh megszerezte saját maga második, csapatunk harmadik találatát. A négy szerzett gól ezúttal is összejött, Demeter Réka fejesének köszönhetően. Martin Masaryk csapatának a szépítés nem jött össze a hátralévő időben, így magabiztos, 4-0-s győzelmet arattunk idegenben.

A győzelem mellett kiemelendő, hogy ezúttal is több fiatal kapott játéklehetőséget. A felnőtt kerettel készülő Kovács Eszter mellett az U19-es csapatból ezúttal Stefán Bernadett és Legendás Lora lépett pályára csereként.

Folytatás szerdán, 17:30-tól az osztrák Sturm Graz otthonában.

Varga Attila értékelése: - Akárcsak szerdán, ezúttal is az volt a cél, hogy az ellenfél térfelén történő labdaszerzésekből vezessünk minél gyorsabb támadásokat. Az Eszék ellen ez kevésbé sikerült, ma viszont már többször meg tudtuk valósítani. Prioritás volt, hogy ezúttal ne kapjunk gólt, nagyon örülök, hogy sikerült. Nagyon fegyelmezett volt a csapat végig a kilencven perc során, a támadások építésénél is kreatívak voltunk. Gratulálok a csapatnak!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok