HÍREK

Lesgóllal kaptunk ki az osztrák rekordbajnoktól

2020-01-29

Lesgóllal kaptunk ki az osztrák rekordbajnoktól

Varga Attila csapata jobban játszott, kapufát is lőtt, de vereséget szenvedett a második edzőmérkőzésén.

Felkészülési mérkőzés
USC Landhaus/Austria Wien – MTK Hungária FC 1-0 (1-0)

MTK Hungária FC: Varga – Nagy L., Turányi, Demeter, Csolti – Kovács, Csányi, Nagy Á. – Magyarics, Pápai, Németh.
Cserék: Szőcs, Papp, Farádi-Szabó, Milunovic, Méry.

Vezetőedző: Varga Attila.

Az első téli edzőmérkőzésünkhöz hasonlóan ezúttal is osztrák csapat ellen lépett pályára együttesünk. Ausztriában a bajnokságot vezető SKN St. Pölten elleni hazai találkozó után a tabella második helyén álló USC Landhaus/Austria Wien vendégei voltunk Bécsben.

A fővárosi gárda rekordbajnoknak számít hazájában, korábban tizenkét alkalommal zártak aranyérmesként a bajnokságban, emellett tizenegyszer a kupában sem találtak legyőzőre.

Az összecsapás első félidejében együttesünk jobban játszott, uralta a mérkőzést, kapufát is lőtt, de egy egyértelmű leshelyzetet követően szerzett találattal mégis Johannes Spilka csapata vonulhatott előnnyel a szünetre.

A fordulást követően sem változott a játék képe, több támadást vezettünk, de sajnos egyenlíteni nem sikerült. Pedig a lehetőségeink megvoltak, de Méry Rita, Nagy Ágnes és Olivera Milunovic közeli próbálkozásánál is nagyot védett a hazaiak kapusa.

Csapatunk is egy lesgóllal vereségét szenvedett. Folytatás február 5-én, szerdán hazai pályán a horvát ZNK Osijek ellen a Tichy Lajos Sportcentrumban.

Varga Attila értékelése: - Nagyon jó iramú mérkőzést játszottunk, remekül szolgálta a felkészülésünket. Vegyes összeállítású csapat lépett pályára, de mindenki értékes játékperceket kapott. Negatívum, hogy sok labdát eladtunk, ebből ellenfelünk könnyebben építkezhetett. Pozitívum viszont, hogy rengeteg helyzetünk volt, sokszor jutottunk a tizenhatoson belülre, de az ajtó-ablak ziccerek is elhibáztuk. Egyszer már a remekül védő hazai kapus sem tudott hárítani, de sajnos megtette helyette a kapufa. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok