HÍREK

Kilenc játékosunkkal a keretben három győzelmet aratott a válogatott

2020-03-10

Kilenc játékosunkkal a keretben három győzelmet aratott a válogatott

Csányi Diána kétszer, Németh Loretta egyszer volt eredményes a nemzeti együttes törökországi felkészülési mérkőzésein.

Az Eb-selejtezők folytatására készülő női labdarúgó-válogatott Törökországban vett részt nemzetközi tornán, ahol három mérkőzésen három győzelmet aratott. Markó Edina szövetségi kapitány döntése értelmében a tornára kilenc játékosunk utazhatott el, Szőcs Réka, Turányi Lilla, Papp Dóra, Pinczi Anita, Csányi Diána, Farádi-Szabó Edina, Magyarics Zoé, Németh Loretta és Nagy Ágnes.

A tornán az első mérkőzésre Venezuela ellen került volna sor, de a dél-amerikai válogatott lemondta a szereplést - a szakmai stáb több tagja, köztük a kapitány is olasz nemzetiségű, és tartottak a koronavírus miatti karanténba helyezéstől -, így a BL-főtáblán rendszeresen szereplő kazah klubcsapat, a BIIK Kazygurt volt az ellenfél. Ezen a találkozón a 72. percben 1-1-es állásnál Németh Loretta győztes gólt szerzett.

A második összecsapáson Hongkong ellen Csányi Diána remek egyéni alakítása előzte meg a harmadik magyar találatot. A 4-0-ás sikert végül maga Csányi állította be, ráadásul közel járt a duplához is, de a gólja előtt nem sokkal a keresztlécet találta el tizenhat méterről.

A harmadik, egyben utolsó mérkőzésen Románia ellen kiszakadt a gólzsák, 7-1-re nyert a nemzeti együttes. A magyar idő szerint kedd reggel 9 órakor kezdődő találkozón Németh Loretta gólpasszt adott, Csányi Diána pedig az ötödik gólt lőtte Papp Dóra kiszolgálása után.

A válogatott április 10-én az Új Illovszky Rudolf Stadionban fogadja Eb-selejtezőn Izlandot, négy nappal később pedig Svédország vendége lesz. 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-20 10:00 PUSKÁS FERENC LABDARÚGÓ AKADÉMIA

PUSKÁS AKADÉMIA FC U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok