HÍREK

Kétgólos győzelem a horvát listavezető ellen

2020-02-05

Kétgólos győzelem a horvát listavezető ellen

Csapatunk az első félidőben négy gólt szerzett a ZNK Osijek ellen, és végül 4-2-re nyerte meg idei harmadik nemzetközi edzőmérkőzését.

Felkészülési mérkőzés
MTK Hungária FC–ZNK Osijek (horvát) 4-2 (4-1)

MTK Hungária FC: Varga – Papp, Turányi, Demeter, Pinczi – Farádi-Szabó, Csányi, Magyarics – Nagy Á., Milunovic, Németh.
Cserék: Szőcs, Csolti, Kovács, Pápai, Nagy L., Fogl, Méry.

Vezetőedző: Varga Attila.

ZNK Osijek: Slanovic – Pranjes, Nevrkla, Kunstek, Salek – Pernar, Adamovic, Lojna, Martinovic – Matanic, Balic.
Cserék: Belaj, Blazevic, Matijevic, Sipos.

Vezetőedző: Tihomir Rudez.

Gólszerző: Csányi (7.), Magyarics (28.), Milunovic (30.), Németh (43.) illetve Lojna (35.), Balic (49.)

Idei harmadik nemzetközi felkészülési mérkőzésén lépett pályára csapatunk, miután az osztrák SKN St. Pölten elleni hazai győzelem és az Austria Wien elleni idegenbeli vereség után a ZNK Osijek együttesét fogadta a Tichy Lajos Sportcentrumban.

A horvát együttes 10 fordulót követően hibátlan mérleggel, +71-es gólkülönbséggel vezeti a hazája nyolccsapatos bajnokságát, három ponttal megelőzve a címvédő ZNK Split gárdáját. Az 1990-ban alapított klub a legsikeresebb női csapat Horvátországban, huszonkét alkalommal nyerték meg a bajnokságot, tizenkilencszer pedig a kupát.

A Bajnokok Ligájában kétszer is feljutottak a főtáblára a selejtezőből, de 2011-ben és 2014-ben is kiestek az első körben, előbb a svéd Göteborg, majd a svájci Zürich ellen.

A szerda esti összecsapáson első félidejében ellenállhatatlanul játszottak a lányok. Csányi Diána már a 7. percben eredményes volt (1-0), majd Magyarics Zoé duplázta meg az előnyt a 28. minutumban (2-0). Két perccel később Olivera Milunovic szerzett gólt (3-0), az eszékiek szépítése után a 43. percben pedig Németh Loretta állította vissza a háromgólos különbséget, így 4-1-es vezetéssel vonulhattunk pihenőre.

A második félidőt a vendégek 1-0-ra megnyerték, de csapatunk így is 4-2-re diadalmaskodott. A két együttes február 22-én, egy héttel a Soroksár ellen MK-negyeddöntőnk előtt ismét megmérkőzik egymással, akkor a horvát együttes pályaválasztásával.

A következő edzőmérkőzésre szombaton (február 8.) kerül sor, amikor 15:30-tól a Slovan Bratislava vendégei leszünk Pozsonyban.

Varga Attila értékelése: - A mérkőzés nagyon színvonalas volt, a játékosok hozzáállása pedig példaértékű! Azt kaptam vissza, amit kértem, a csapatnak volt tartása, fegyelmezetten játszottak elöl és hátul is. Mindannyian azon vagyunk, hogy minél jobbak legyünk, fejlődjünk, fejlesszük magukat. Napról napra haladunk a kijelölt úton és ennek már látható eredménye van. Próbálja a csapat folyamatosan megérteni, elsajátítani az új játékunkat. Keményen dolgoztak a játékosok, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést!

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok