HÍREK

Jet-Sol Liga: Kiütéses győzelem a Kelen ellen

2019-11-02

Jet-Sol Liga: Kiütéses győzelem a Kelen ellen

Két elveszített bajnoki után sikerült begyűjteni a három pontot.

Jet-Sol Liga, 9. forduló

MTK Hungária FC–Kelen SC 5-0 (2-0)
Vezette: Sipos Katalin (Bizderi Nikolett, Tinnyei Zsolt).

MTK Hungária FC: Szőcs – Papp, Turányi, Demeter – Nagy L., Palkovics, Farádi-Szabó, Nagy Á. (Méry 60.), Magyarics (Csorbai 71.) – Milunovic, Pápai (Csányi 60.).

Vezetőedző: Cseh András

Kelen SC: Erős – Ács, Tagyi, Horváth L., Kovács – Horváth Zs., Kókány (Horváth F., 63.), Telek-Sümegi, Bernhardt (Balázs 46.), Gyenes (Árvay 72.) – Kerekes.

Vezetőedző: Könczey Zsolt

Gólszerző: Nagy L. (29., 38.), Milunovic (55.-büntetőből, 58.), Farádi-Szabó (90.)
Sárga lap: Kókány (34.)

Cseh András értékelése:

- Lassan, sok érintéssel játszottunk az első félidőben. A másodikban már jobban csipkedték magukat a lányok, igaz pár gólt hiányoltam még. A cél az volt, hogy sokat birtokoljuk a labdát, a szélekről jövő beívelésekkel próbáljuk megbontani ellenfelünket. Örülök, hogy két rosszul sikerült mérkőzés után sikerült nyernünk. Készülünk a három idegenbeli meccsünkre, elsőként az Astra ellen.

Csapatunk a Haladás-Viktória és az FTC-Telekom elleni vereség után az újonc Kelen SC együttesét fogadta a Jet-Sol Liga 9. fordulójában.

Az első győzelmüket az előző fordulóban begyűjtő vendégek ellen azonnal támadólag lépett fel Cseh András együttese, a vezetés megszerzéséig a 28. percig kellett várni. Ekkor Palkovics indította remekül Nagy Lillát a 29. percben, aki kapura tüzelt, a vendégek kapusa csak beleérni tudott a lövésbe.

Kilenc perccel később Farádi-Szabó tanári labdájával lépett ki jobbszélsőnk, és a kimozduló kapus mellett a rövid sarokba lőtt, megduplázta ezzel saját, valamint a csapat góljainak számát.

A fordulást követően sem változott a játék képe, a mieink domináltak, helyzeteket alakítottak ki, és jöttek is az újabb gólok. Az 55. percben Milunovicot buktatták a büntetőterületen belül, a jogosan megítélt tizenegyest pedig a sértett higgadtan értékesítette.

Három perccel később Farádi-Szabó a második gólpasszát adta, Milunovic pedig a második gólját lőtte. Végig nagy mezőnymunkát végző középpályásunk remekül pörgette a védővonal mögé a játékszert, csatárunk pedig finom mozdulattal eltolta a kapus mellett, majd az üres kapuba passzolt.

A folytatásban a csereként beálló Csányi és Csorbai is gólt szerezhettek volna, de lövésüket védte a Kelen hálóőre. Az 5-0-s végeredményt végül Farádi-Szabó állította be, a 90. percben 25 méterről hatalmas gólt lőtt a léc alá.

Folytatás a válogatott mérkőzések miatti szünet után, november 17-én az Astra vendégeként.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-26 11:00 ETO STADION

ETO FC GYŐR U15

VS

MTK BUDAPEST U15

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok