HÍREK

Hazai pályán már legyőztük az Austria Wient

2020-02-16

Hazai pályán már legyőztük az Austria Wient

Sikerült visszavágni a Bécsben elszenvedett egygólos vereségért.

Felkészülési mérkőzés
MTK Hungária FC–USC Landhaus/Austria Wien 2-1 (1-1)

MTK Hungária FC: Szőcs – Nagy L., Turányi, Demeter, Pinczi – Csányi, Farádi-Szabó, Nagy Á. – Magyarics, Milunovic, Németh.
Kispad: Varga, Papp, Kovács, Stefán, Legendás, Méry, Csolti.

Vezetőedző: Varga Attila.

Austria Wien: Gurtner – Bell, Schneeberger, Wronski, Madl – Karkac, Pireci, Grafinger, Pototschnig – Krumbock, Bauer.
Kispad: Roadl, Hajek, Kerndler, Stockhammer, Grosskopf, Hinterberger, Slukova, Wucher.

Vezetőedző: Johannes Spilka.

Gólszerző: Pinczi (18.), Demeter (52.) illetve Karkac (13.)

Idei hatodik nemzetközi edzőmérkőzésünkön az USC Landhaus/Austria Wien csapatát fogadtuk vasárnap kora délután kellemes, napsütéses időben a Tichy Lajos Sportcentrumban.

A két együttes két és fél hete már összecsapott egymással az osztrák fővárosban, akkor hiába lőttünk kapufát és alakítottunk ki több nagy ziccert, a hazaiak egy lesgóllal megnyerték az összecsapást.

Szombaton az ETO ellen Győrben 4-2-es sikert arató bécsiek jól kezdtek, a 13. percben az osztrák válogatott Duygu Karkac révén a vendégek kerültek előnybe (0-1). A vezetésük viszont sokáig nem tartott, Pinczi Anita öt minutummal később egalizált is (1-1).

A folytatásban hiába alakítottunk ki több lehetőséget, a szünet előtt még nem sikerült a fordítás.

A fordulást követően hét perccel már sikerült a vezetést megszereznünk, a Slovan Bratislava elleni találkozóhoz hasonlóan ezúttal is eredményes középhátvédünk, Demeter Réka találatával (2-1).

A vezetés birtokában magabiztosan őrizte az előnyt a csapat, kis szerencsével nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem, ami viszont teljesen megérdemelt, így sikerült visszavágni az idegenbeli fiaskóért.

A korábbi találkozókhoz hasonlóan Kovács Eszter, Stefán Bernadett és Legendás Lora személyében ezúttal is szerepet kapott három olyan futballista, akik ősszel még az U19-e együttesben tették le névjegyüket.

Az edzőmérkőzések sorát a február 22-én, szombaton sorra kerülő ZNK Osijek elleni idegenbeli összecsapást zárja, melyet egy héttel később már a Soroksár SC elleni MK-negyeddöntőnk követ. (Fotó: Sajó Dóra)

Varga Attila értékelése: - Ahogy közeledik a szezon folytatása, úgy válik egyre fontosabbá az eredmény. Ma azt kértem a csapattól, hogy tegyenek meg mindent a győzelem érdekében, mert a sikerekkel nő az önbizalom is. Abszolút magabiztosan játszott a csapat, sok helyzetet alakítottunk ki. Az ellenfél térfelén sok labdát szereztünk, de a labdavesztések utáni visszatámadásokkal is nyomás alatt tartottuk a bécsieket. A mérkőzésnek volt olyan periódusa is, amikor a védekezést erőltettük, gyakorlás szempontjából ez a fajta taktika is jól működött. Nagyon jó képet mutatott a csapat. Gratulálok a lányoknak, megérdemlik a pihenőt.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok