HÍREK

Hátrányból fordítva vertük a DVTK-t, visszavettük a vezetést a tabellán

2020-10-30

Hátrányból fordítva vertük a DVTK-t, visszavettük a vezetést a tabellán

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban egy félidő után a miskolciak vezettek, de Pápai Emőke találatával, valamint Csányi Diána góljával sikerült fordítanunk.

Simple Női Liga, 8. forduló
MTK Hungária FC–DVTK 2-1 (0-1)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Vezette: Kiss Anikó Tünde (Nagy, Bizderi, Kalydy)

Gólszerző: Pápai (50.), Csányi (61.) illetve Oláh (31.)
Sárga lap: Csányi (19.), Szemán-Tóth (28.), Kocsán (37.), Bokor (64.) illetve Boros (17.), Sandu (90+2.)

MTK Hungária FC: Szőcs - Szemán-Tóth, Curless, Pinczi, Németh - Kocsán (Pap 90+3.), Csányi (Stefán 90+1.), Bokor - Mayer (Legendás 46.), Pápai, Diószegi (Cremer 88.).

Vezetőedző: Varga Attila

DVTK: Schildkraut - Balázs (Vígh 83.), Nagy, Palama, Boros (Voila 76.) - Oláh, Sandu - Kongouli, Bradic, Barker - Vachter.

Vezetőedző: Fórizs Sándor

A válogatott Eb-selejtezője miatti szünetet követően folytatódott a Simple Női Liga, csapatunk a 8. forduló rangadóján a DVTK-t fogadta az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A miskolciakkal a pontvadászat nyitófordulójában már találkoztunk, akkor idegenben Diószegi Fanni duplájával 2-0-ra diadalmaskodtunk.

Ismét Varga Attila rendelkezésére állt Diószegi Fanni és Stefán Bernadett, előbbi a kezdőcsapatban, utóbbi a kispadon kezdte a mérkőzést. Vezetőedzőnk viszont továbbra sem számíthatott Palkovics Nóra, Farádi-Szabó Edina, Nagy Ágnes, Olivera Milunovic, Demeter Réka és Natalie Stephens játékára.

A mezőnyjátékkal kezdődő rangadó első veszélyes jelenete a 7. percben történt, amikor Vachter esett el Curless mellett a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. A 11. percben Kongouli hosszú labdavezetés után lőtt a tizenhatos előteréből, de Szőcs magabiztosan hárított.

A mieink a 12. percben veszélyeztettek először, Csányi balról, a tizenhatos sarkának közeléből végzett el szabadrúgást, de Schildkraut kitolta a léc alól. A szögletet Szemán-Tóth fejelte rá védője szorításában, nem sokkal fölé.

Két perccel később Bokor indította Diószegit, aki remekül középre adott, de az üresen maradt Pápai a jobb sarok mellé bólintott. A következő tíz percben nagy harc jellemezte a mérkőzést, nem forogtak veszélyben a kapuk.

A 31. percben Vachtert csak szabálytalanul tudtuk megállítani 18 méterre a kapunktól. A szabadrúgás mögé Oláh Adrienn állt, aki a felső léc segítségével a rövidbe tekert (0-1). A gól után Pápai alakított ki magának lövőhelyzetet, de próbálkozása célt tévesztett.

A folytatásban bár többet volt nálunk a labda, igazán komoly lehetőséget a félidő utolsó percéig nem tudtunk kialakítani, akkor viszont Diószegi verte meg védőjét a bal oldalon, beadását kifejelték, majd Németh ismétlését védte Schildkraut a rövidnél.

A szünetben egy cserét eszközölt vezetőedzőnk, Mayer Zsófia helyére az előző fordulóban első NB I-es gólját szerző Legendás Lora érkezett.

Öt perccel a fordulás után a frissen beállt Legendás harcolt ki szögletet, mely után Diószegi lőtt laposan, de kísérlete a hosszún üresen álló Pápai Emőkét találta meg, aki közelről a rövid felsőbe lőtt (1-1).

Az egyenlítés után is maradtunk támadásban, az 57. percben Diószegi szép cselek után bombázott 20-ról, de Schildkraut kitolta szögletre.

A 61. percben a fölényünk újabb góllá érett, mellyel már mi vezettünk. Pápai harcossága pontrúgást ért, a labda mögé Csányi Diána állt, kapura lőtt próbálkozása pedig Nagy Fanni lábáról a saját kapujába pattant, de a találatot középpályásunknak írták (2-1).

Nem sok hiányzott a harmadikhoz sem, a vendégek kapusa által elpasszolt labdát Diószegi a térfél közepéről ívelte rá, alig ment fölé. A 70. percben Bradic esése után büntetőt reklamáltak a miskolciak, de a játékvezető sípja néma maradt.

A 72. percben Barker balról centerezett, de Bradic lövése elkerülte a kaput. A hajrára fordulva őriztük az eredményt, Oláh lövését leszámítva nem tudtak kialakítani helyzetet a vendégek. Az utolsó percekben cserékkel is tördeltük a játékot, és sikerült megtartanunk az előnyünket.

Győzelmünkkel visszavettük az első helyet a tabellán. Együttesünk a következő fordulóban az ETO FC Győr vendége lesz. A november 8-án 14:15-kor kezdődő összecsapást élőben közvetíti az M4 Sport.

Varga Attila értékelése: - Karakteres mérkőzést játszottunk, nagyon büszke vagyok a csapatomra. Az első félidőben nem játszottunk jól, kevés helyzetet tudtunk kialakítani, pontatlanok voltunk. A második játékrészben sokkal támadóbb szellemben futballoztunk, jól működött a letámadásunk. Voltak és vannak is problémáink, úgy tűnik, két játékosunk is komoly sérülést szenvedett. Célunk, hogy a decemberi zárásnál az élen álljunk, ehhez pedig nagyon kellett ez a rangadón megszerzett három pont.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok