HÍREK

Győzelem az első edzőmeccsen, megvertük az osztrák egyeduralkodót

2020-01-25

Győzelem az első edzőmeccsen, megvertük az osztrák egyeduralkodót

Varga Attila együttese hátrányból fordítva győzött 2-1-re az SKN St. Pölten ellen.

Felkészülési mérkőzés
MTK Hungária FC – SKN St.Pölten 2-1 (0-1)

MTK Hungária FC: Szőcs (Varga 46.) – Nagy L. (Sain 46.), Turányi, Demeter (Kovács 46.), Farádi-Szabó – Palkovics (Csolti 46.), Csányi (Stefán 63.), Nagy Á. (Bokor 46.) – Magyarics (Mayer 63.), Milunovic (Méry 46.), Németh (Pápai 46.).

Vezetőedző: Varga Attila.

SKN St. Pölten: Kresche (Krammer 46.) – Balog, Babicky (Morscher 70.), Croatto (Seidl 70.) – Hickelsberger (Holl 70.), Mikolajova (Barabas 70.), Meyer, Eder (Schasching 46.), Enzinger (Scharnböck 46.) – Zádor (Schwarzlmüller 70.), Brunnthaler.

Vezetőedző: Gerhard Waldhart.

Gólszerző: Méry (52.), Turányi (65.) ill. Brunnthaler (8.)

A január 6-án kezdődő felkészülés során először lépett pályára edzőmérkőzésen a bajnokságban második helyen álló, a kupában pedig negyeddöntős csapatunk.

Idei első ellenfelünk az Ausztriában a legutóbbi öt bajnokságot és kupát megnyerő SKN St. Pölten volt, akik az idei pontvadászatban kilenc forduló után kilenc sikerrel állnak. Osztrák bajnokként selejtező nélkül főtáblások a Bajnokok Ligájában, 2019-ben 5-4-es összesítéssel búcsúztatta őket a holland Twente.

A mérkőzés nem kezdődött jól a mienk szempontjából, a 8. percben egy agresszív letámadást követően Melanie Brunnthaler elé került a labda, a támadó pedig Szőcs mellett a jobb sarokba lőtt (0-1).

A folytatásban tíz perc alatt sikerült két komoly egyenlítési lehetőséget kialakítanunk. Előbb a 15. percben Magyarics ment el szépen a jobb oldalon, középre gurított labdáját a védőjéről leváló Milunovic 13 méterről a jobb sarok mellé lőtte.

A 18. minutumban tetszetős összjátékot követően Németh adott be balról, a lecsorgó labda Nagy Ágnes elé került, de a lövését nagy bravúrral szögletre tudta tolni Kresche. A játékrész hátralévő részében kiegyenlített játék folyt a pályán, de egyenlíteni nem sikerült.

Ami viszont nem jött össze az első 45 percben, az összejött a másodikban. A szünetben hét változtatást eszközölt Varga Attila vezetőedző, a cserék közül pedig Méry Rita egyenlített. Az 52. percben Magyarics letámadását követően Méry csapott le a hazatett labdára, kicselezte a hálóőrt, majd higgadtan az üres kapuba passzolt (1-1).

Szűk negyedórával később sikerült megszerezni a győzelmet jelentő találatot, az előrehúzódó Turányi Lilla bólintott a kapuba egy jobbról elvégzett szöglet után (2-1).

A győzelem mellett külön kiemelendő, hogy fiataljaink közül a felnőtt kerettel készülő Pápai Emőke és Kovács Eszter, valamint az U19-ben pallérozódó Sain Anna, Bokor Blanka, Stefán Bernadett és Mayer Zsófia is lehetőséget kapott az összecsapáson.

Folytatás január 29-én, szerdán az Austria Wien otthonában.

Varga Attila értékelése: - Nagyon örülök a győzelemnek, bár ez a mai nap másodrangú volt. Látszott a lányokon, hogy rengeteg fizikai munkát végeztünk. Nem volt még friss a csapat, de ez ebben az időszakban nem is várható el. Az eddig kevesebbet gyakorolt taktikai dolgok közül viszont rengeteget visszakaptam az első és a második félidőben is. Az első 45 percben sem volt gond a játékunkkal, egy hibából kaptuk a gólt, de utána uraltuk a mérkőzést, majd fordulást követően egyértelműen átvettük a játék irányítását. Kreatívan futballoztunk előrefelé is, de most a védekezésünkön volt a gyakorlati hangsúly. Örömteli, hogy több saját nevelésű fiatal az U19-ből be tudott mutatkozni, ami mutatja, nagyon szép jövő előtt áll az MTK női labdarúgása. Nagyon elégedett vagyok a mutatott játékkal és a hozzáállással is.

 

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok