HÍREK

Drámai mérkőzésen szenvedtünk vereséget az FTC-Telekom otthonában

2020-06-04

Drámai mérkőzésen szenvedtünk vereséget az FTC-Telekom otthonában

A BL-indulásért rendezett párharc első mérkőzésén kétszer egyenlített csapatunk idegenben, de végül a hazaiak a 89. percben szerzett büntetővel megszerezték a győzelmet. Folytatás egy hét múlva az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Simple Női Liga, Rájátszás a BL-indulásért, 1. mérkőzés

FTC-Telekom-MTK Hungária FC 3-2 (1-1)

Budapest, Kocsis Sándor Sportközpont
Vezette: Antal Péter (Horváth R., Horváth Z., Káprály)

Gólszerző: Pusztai (31.), Vágó (59.), Mosdóczi (89. - büntetőből) illetve Nagy L. (44.), Turányi (73.)

Sárga lap: Csányi (89.)

FTC-Telekom: Samu - Mosdóczi, Hasanbegovic, Zlidnis, Szabó - Kocsán (Diószegi 90.), Fenyvesi, Papp L. (Aleksic 46.), Pusztai (Czellér 82.) - Csiki, Vágó.

Vezetőedző: Dörnyei Balázs

MTK Hungária FC: Szőcs - Tóth (Papp 84.), Turányi, Demeter, Pinczi - Farádi-Szabó (Bokor 84.) - Nagy L. (Mayer 71.), Csányi, Nagy Á. (Pápai 71.), Németh - Magyarics.

Vezetőedző: Varga Attila

Csapatunk egy héttel ezelőtt, a DVTK elleni kiütéses győzelemmel vívta ki szereplését a BL-indulásért zajló két győzelemig tartó rájátszásban. A miskolciak elleni mérkőzéshez képest Varga Attila vezetőedző egy helyen változtatott a kezdőcsapaton az FTC ellen, Pápai Emőke helyett Tóth Barbara volt ott az első perctől a pályán.

A nagy szélben lejátszott összecsapás első lövése a hazaiak nevéhez fűződött, egy eladott labda után Vágó lőtt fölé az első percben. Két minutummal később Csiki 22 méterről eleresztett szabadrúgását védte magabiztosan Szőcs.

A zöld-fehérek első pár percben jelentkező mezőnyfölénye után mezőnyjáték folyt a pályán, kisebb lehetőségekkel mi is jelentkeztünk. Előbb Németh balról középre ívelt szabadrúgását fejelték ki Turányi elől, majd Nagy Ágnes alapvonalról visszagurított labdáját hatástalanították a védők.

Az első ivószünet előtt ismét Vágó veszélyeztetett, de a tekerése elkerülte Szőcs kapujának bal alsó sarkát. A 30. percben ismét hazaiak előtt adódott lehetőség, de Fenyvesi nagy helyzetben öt méterről mellé lőtt. Egy percre rá már vezetett az FTC, egy kijátszott akció után Pusztai Sára passzolt az üres kapuba (1-0).

A 39. percben közel jártak a kétgólos előnyhöz a vendéglátók, de Vágó közeli próbálkozása előbb a hosszú, majd a rövid kapufára pattant, mielőtt Szőcs megkaparintotta. Négy perccel a félidő előtt Németh balról centerezett, a labda meg is találta Magyaricsot, aki megpróbált lefordulni védőjéről, Hasanbegovic viszont szerelni tudott.

A 44. percben Nagy Lilla jóvoltából sikerült egalizálnunk. Magyarics csapott le az indításra, becsapta a védőjét, jobbszélsőnk elé tálalt, aki a kimozduló Samu mellett a hosszúba lőtt (1-1).

A fordulást követően aktívan kezdtek a hazaiak, ennek ellenére komolyabb lehetőség egyik oldalon sem alakult ki az első tíz percben. Az 59. percben Tóth szabálytalansága után néhány méterre a bal oldali szögletzászlótól végezhettek el szabadrúgást a vendéglátók, a labda átkerült a hosszúra, ahol Vágó Fanny közelről a hálóba kotort (2-1).

Négy perccel később Németh készített le Csányinak, de a kapuval szemben, 18 méterről leadott lökete fölé szállt. 

A 69. percben Nagy Ágnes szabadrúgása után hiába reklamáltak kezesést játékosaink, Antal Péter játékvezető sípja néma maradt. A második ivószünetet követően Varga Attila két helyen is változtatott. Nagy Ágnes és Nagy Lilla helyére érkezett két fiatal reménységünk, Mayer Zsófia és Pápai Emőke. 

A cserék után két perccel egyenlítettünk is, a balról érkező szöglet után a DVTK ellen duplázó középhátvédünk, Turányi Lillavolt eredményes közelről (2-2).

Az utolsó tíz percre fordulva Fenyvesi lőtt két ízben, de előbb méterekkel célt tévesztett, majd Szőcs hárított biztos kézzel. A 84. percben ismét két változtatást eszközölt vezetőedzőnk, Farádi-Szabót Bokor, míg Tóth Barbarát Papp váltotta.

A 89. percben az FTC kapott egy büntetőt, melyet Mosdóczi Evelin a léc alá lőtt, így a párharc első mérkőzését a zöld-fehérek nyerték 3-2-re. Folytatás egy hét múlva, 20 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Varga Attila értékelése: - Nem kerültünk messzebb az álmainktól, de most már nehezebb feladatunk lesz. El van keseredve a csapat, de ebben a meccsben most ennyi volt. Addig nem szeretnék az ítéletekkel foglalkozni, amíg nem láttam a felvételeket. A labdabirtoklásban fejlődnünk kell a következő mérkőzésre. A taktikai változtatások jól sültek el, jobban játszottunk a fordulást követően. Sajnálom a csapatomat.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok