HÍREK

Döntetlen az első felkészülési mérkőzésen

2020-07-18

Döntetlen az első felkészülési mérkőzésen

Csapatunk 1-1-es döntetlent játszott az Astra otthonában. Gólunkat Pinczi Anita szerezte a második félidőben.

Felkészülési mérkőzés
Astra-Alef HFC–MTK Hungária FC 1-1 (0-0)

Gólszerző: Gelb (57.) illetve Pinczi (68.)

Astra-Alef HFC: Török - Rozmis, Véninger, Vidács, Csizi - Szakonyi, Rácz, Dikanova, Erdész, Sipos - Gelb.

Kispad: Fábián, Nádudvari, Németh A., Kubitsch, Szennai.

Vezetőedző: Szász Ferenc.

MTK Hungária FC (I. félidő): Szőcs - Tóth, Demeter, Pinczi, Németh - Vicsek, Bokor, Stefán - Legendás, Pápai, Diószegi.

MTK Hungária FC (II. félidő): Varga - Vicsek (Sain 74.), Tóth, Curless, Pinczi - Csányi, Nagy Á., Kocsán - Mayer, Magyarics, Cremer.

Vezetőedző: Varga Attila.

Napra pontosan egy hónap után ismét pályára lépett csapatunk, az új szezon első felkészülési mérkőzésén az élvonalbeli Astra vendégei voltunk Üllőn.

A kezdőcsapatban helyett kapott az új igazolások közül Diószegi Fanni, a próbajátékosok közül pedig az Egyesült Államokból hazatérő, együttesünknél próbajátékon lévő Vicsek Nóra.

A 6. percben az egyik Diószegi Fanni harcolt ki szabadrúgást a tizenhatos előterében, de Stefán próbálkozását védte a hazai kapus. Még ugyanabban a percben Pápai kapott labdát, kicselezte a védőjét, de lövését hárította a hálóőr.

Négy minutummal később Tóth ért el egy indítást az alapvonal előtt, a középre ívelése a felső lécen csattant.

A 16. percben az Astra előtt adódott a helyzet, letámadást követően Rácz szerzett labdát, de emelése néhány centiméterrel mellé ment. Szinte a következő támadást Diószegi zárta le lövéssel, mely elhalt Török kezében.

A 21. percben Szakonyi lőtt a tizenhatoson belülről, de Szőcs magabiztosan hárította a rövidre tartó kísérletet.

Nyolc percre rá Szakonyi kapott labdát jobb oldalon, az alapvonalról közére ívelt, Dikanova testéről pedig Szőcs kezébe pattant a játékszer.

A 33. percben gyorsan, kicsiben elvégezték a szögletet a hazaiak, átkerült a hosszúra a labda, de Szakonyi lövését kitolta Szőcs. Az újabb pontrúgás után Pinczi sérülése okozott riadalmat, de csapatkapitányunk folytatni tudta a játékot.

A 37. Tóth játszott össze Legendással, aki Vicsek elé tálalt, de a klubunkban nevelkedő játékos lövését bravúrral hárította a hazai hálóőr.

Az első félidő hátralévő részében már nem alakult ki helyzet egyik kapu előtt sem, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A szünetben Varga Attila vezetőedző több helyen is változtatott. Pályára lépett a próbajátékosok közül a hawaii Brianne Cremer, az amerikai Opal Curless, valamint a másik új szerzemény, Kocsán Petra. Rajtuk kívül lehetőséget kapott még Varga, Nagy Ágnes, Csányi, Mayer és Magyarics.

A fordulást követően ez első nagyobb helyzet gólt eredményezett, Gelb lőtte a labdát a kimozduló Varga mellett a kapuba az 57. percben (1-0).

A 61. percben Magyarics, Cremer, Vicsek, Kocsán volt a labda útja, az FTC-től szerződtettet futballista fejesét viszont védte Török.

Öt minutummal később Magyarics gurította vissza lövésre Nagy Ágnesnek, középpályásunk 22 méterről eleresztett bombája a bal kapufán csattant.

A 68. percben Csányi játszott Mayerrel, előbbi lökete után lábbal mentett az Astra kapusa. A szöglet után már összejött az egyenlítés, Nagy Ágnes jobb oldali szöglete után Pinczi bólintott a kapuba (1-1).

A 74. percben Sain Anna is játéklehetőség kapott, fiatal védőnk Vicseket váltotta.

Tíz perccel az egyenlítő gólt után ismét Pinczi bólintott, de Csányi sarokrúgása után ezúttal mellé fejelt.

A 84. percben közel jártak a vezetéshez a vendéglátók, de Sipos jobbról érkező szabadrúgása után a hosszún ketten is lemaradtak a labdáról. Két perccel később Sipos szerzett labdát a saját térfelén, két védőnket is becsapta, de a lövését vetődve fogta Varga.

Az utolsó pár percben már nem alakult ki komolyabb helyzet, így csapatunk 1-1-es döntetlent játszott első felkészülési mérkőzésén.

Folytatás a Haladás-Viktória otthonában szerdán. A Király Sportcentrumban sorra kerülő összecsapás 18:30-kor kezdődik.

Varga Attila értékelése: - Azt kértem a játékosoktól, hogy amennyire tudják, élvezzék a mérkőzést. Nem volt fontos semmi, nem gyakoroltunk még semmit, fizikai munka folyt a felkészülés első hetében. Ez látszott is, idény eleji forma, idény eleji állapotban van még mindenki, de ez ilyenkor így van rendjén. Öt nap után ez teljesen rendben volt. Szépen alakulunk, jövő héten elkezdjük a második hetet, és remélhetőleg tovább fejlődünk minden téren.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok