HÍREK

"A saját játékunkat fogjuk játszani, a győzelemre törekszünk" - indul a csata a BL-indulásért

2020-06-03

"A saját játékunkat fogjuk játszani, a győzelemre törekszünk" - indul a csata a BL-indulásért

Női együttesünk a BL-indulás jogáért mérkőzik az FTC-Telekom együttesével. A két győzelemig tartó párharc első mérkőzését csütörtökön, 17:30-kor rendezik a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Női labdarúgócsapatunk a Simple Női Liga 13. fordulójából, a koronavírus-járvány miatt elhalasztott mérkőzésén 5-1-re kiütötte a DVTK-t, így a bajnokság zárásakor a második helyen végzett.

Az MLSZ korábban úgy határozott, a bajnokság nem folytatódik, viszont a záráskor a tabella első két pozíciójában végző együttes megmérkőzik a BL-indulás jogáért.

A két győzelemig tartó párharc első összecsapására csütörtök délután 17:30-kor kerül sor a Kocsis Sándor Sportközpontban.

Mivel 13 lejátszott forduló után az FTC-Telekom állt a Simple Női Liga élén, így a rájátszást a zöld-fehérek kezdhetik hazai pályán.

"A csütörtöki összecsapást követően pénteken jeges terápiával és masszázzsal egybekötött regeneráció szerepelt a programban. Szombaton is edzettünk, vasárnap pedig pihenőnap következett. Hétfőtől pedig a meccs időpontjában gyakorlunk" - adott helyzetjelentést a csapat felkészüléséről Varga Attila vezetőedző.

"Megnéztem a két őszi mérkőzést, és a lányokkal is átbeszéltük azokat az összecsapásokat. Nagyon kicsi különbség van a két csapat között. Tudjuk, hogy az FTC nagyon szervezett, valószínűleg támadó, kockázatot vállaló játékot fognak ellenünk játszani. Mi nem fogunk változtatni, a saját játékunkat fogjuk játszani az első mérkőzésen is, és természetesen győzelemre törekszünk. A csapaton belüli hangulat remek, mindenki kellően motivált, rendben van az önbizalom is" - folytatta mesterünk.

Jó hír, hogy a műtétje után lábadozó Olivera Milunovicot leszámítva nincs sérült a csapatban, mindenki készen áll az összecsapásra.

A bajnokság során kétszer már találkoztunk a riválisunkkal. Az első fordulóban Turányi Lilla találatával 1-0-ra győztünk hazai pályán, míg október végén, a nyolcadik körben idegenben 3-1-es vereséget szenvedtünk.

A párharc második felvonására június 11-én (csütörtök), 20 órakor kerül sor az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Amennyiben harmadik összecsapásra is szükség lesz, azt a tervek szerint június 18-án játsszák le.

Amennyiben 90 perc után döntetlenre áll a mérkőzés, azonnal tizenegyesrúgások következnek.

A találkozókat élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu is.

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-03-29 11:00 ÜSTÖKÖS FC GYŐR SPORTTELEP

ETO FC GYŐR U19

VS

MTK BUDAPEST U19

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok