HÍREK

“A legfontosabb, hogy a játékosok folyamatosan fejlődjenek” - Az U16 is elkezdi a bajnokságot

2020-08-21

“A legfontosabb, hogy a játékosok folyamatosan fejlődjenek” - Az U16 is elkezdi a bajnokságot

Zoufal Nándor vezetőedzővel beszélgettünk a felkészülésről, a keretben történt változásokról és a célokról.

U16-os csapatunk vasárnap 10 órakor megkezdi szereplését a bajnokságban. Az első fordulóban a Fehérvár FC-t látjuk vendégül a Tichy Lajos Sportcentrumban. Az idénynyitó előtt Zoufal Nándor vezetőedzővel beszélgettünk.

“Július 27-én kezdtük el a munkát, négy hetet tudtunk együtt dolgozni az idénynyitó előtt. Szerettünk volna edzőtáborba menni, de sajnos az meghiúsult. A felkészülés alatt igyekeztünk a védekezést és a támadást is gyakorolni, mind egyénileg és csapatszinten. Az Astra U19-es csapata ellen játszottunk edzőmeccset, valamint a mi U19-es gárdánkkal, akikkel sokszor edzettünk is együtt. Mindkét összecsapást nagyon hasznosnak ítélem meg, hiszen idősebb, erősebb csapat ellen mérhettük le, hol tartunk. Sokat kaptam a játékosoktól a négy hét alatt, de még nincs kész csapat”

- nyilatkozta a felkészülésről Zoufal Nándor.

A keretben történt változásokról így vélekedett a vezetőedző:

“Az U16-os csapat minden klubnál kicsit speciális korosztály, hiszen adott esetben az U14-ből és az U19-ből is szerepelhet játékos egy adott mérkőzésen. Hozzánk négy olyan futballista érkezett az U14-ből, aki életkorából adódóan vissza már nem játszhat. Az újonnan igazoltak beilleszkedése jól sikerült, jó hangulat uralkodik a csapaton belül.”

A csapatot január óta irányító szakember beszélt játékstílusról és a célokról is:

“Egységesen a 4-3-3-as felállást tűztük ki az UP-csapatoknál, hiszen a felnőtt együttes is hasonló játékrendszerben futballozik. Ellenféltől függetlenül ilyen szisztémában fogunk játszani. Játékosainkat az edzéseken és a mérkőzéseken szeretnénk több poszton is kipróbálni, megtalálni a számukra leginkább kedvező szerepkört. Természetesen szeretnénk minél több mérkőzést megnyerni, eredményesen szerepelni, de a legfontosabb, hogy a játékosok a taktikai és a technikai dolgokat tökéletesen elsajátítsák, és idővel az U19-ben és a felnőttben is megállják a helyüket. Mivel idén csak 10 csapatos a pontvadászat, így szeretnénk minél több edzőmeccset játszani, és télen a futsal bajnokságban is versenyeztetni az együttest, hogy a lehető legtöbb összecsapáson lépjenek pályára, és ezáltal is fejlődni tudjanak.”

Kapcsolódó cikkek

következő Mérkőzés

2024-04-25 20:00 ÚJ HIDEGKUTI NÁNDOR STADION

ETO FC GYŐR

VS

MTK BUDAPEST

Ne maradjon le egy eseményről sem! Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Szponzorok