Keresés

U14: Az ősz második Örökrangadóját is megnyertük

Publikálva: 2019.11.25 Frissítve: 2019.11.25 Labdarúgás női

A Ferencváros otthonában Németh Virág góljával sikerült győzni, így csapatunk hétpontos előnnyel az első helyről várja a tavaszi folytatást.

Leány U14, Dél-Keleti csoport, 11. forduló

Ferencvárosi TC–MTK Hungária FC 0-1 (0-0)

MTK Hungária FC: Kispetik – Győző, Koller, Bánfi, Schmidt, Németh, Pára, Csoma, Garda.
Csere: Zsirka-Klein.

Gólszerző: Németh Virág (58.)

Tóth Judit értékelése: – Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk a Ferencváros otthonában. A kezdeményezés náluk volt, ők támadtak többet, folyamatosan helyzeteket alakítottak ki a kapunk előtt, de mindig volt egy láb, amiben megakadt a labda. Egymást biztosítva segítettük  a társat és végig meg tudott maradni a tartásunk a nehéz helyzetekben is. Egy jól és gyorsan elvégzett kapukirúgásból született a gólunk a második félidőben.  Ellenfelünk tudtára adtuk, hogy hiába gondolják, hogy az esélyesség őket illeti, mi ezzel nem törődve nyertük a rangadót. A csapat küzdött egymásért és küzdött Tőzsér Vandáért is, aki ezen a mérkőzésen nem játszott sérülése miatt. Köszönöm a lányok nevében a szurkolást, örülök, hogy sokan ki tudtak jönni, ezzel is segítve az együttest. Remek alkalom volt arra, hogy visszajelzést kapjak a csapatommal kapcsolatban, hogy jó úton haladunk. Minden játékosomnak köszönöm az egész őszi szezonban nyújtott hozzáállását és teljesítményét. Hatalmas gratuláció jár mindenkinek, ismét megmutatták, hogy az akarat és a szív mire képes.

Örökrangadóval zárta U14-es csapatunk a bajnokság őszi szezonját, a 11. fordulóban a Ferencvárosi TC otthonába látogatott Tóth Judit együttese. A vezetőedző továbbra sem számíthatott Tőzsér Vanda játékára, akinek korábbi sérülése nem jött rendbe.

A negyedik körben, hazai pályán aratott 2-1-es siker alkalmával betaláló Németh Virág és Pára Hanna ezúttal is ott volt csapatban.

A remek hangulatban lejátszott találkozót a hazaiak kezdték jobban, az első negyedórában több lövéssel is veszélyeztettek a zöld-fehérek, egy ízben pedig a kapufát is eltalálták. A 25. percben néhány pillanatra minden vendég szurkolóban meghűlt a vér, az FTC támadója ugyanis rácsúszott Kispetik Alexandra kapusra, aki kisebb ápolás után szerencsére tudta folytatni a játékot.

Öt perccel a szünet ismét közel jártak a gólhoz a vendéglátók, de a hazai kapufa ismét velünk volt.

A fordulást követően továbbra is remekül védekeztünk, amikor pedig már a védőkön is túljutott a labda, akkor kapusunk fogott nagyokat. Kispetik előbb óriási bravúrral leért egy lapos lövésre, majd a léc alól is kitornázta a labdát egy másik próbálkozásnál.

Benne volt a levegőben, hogy egy kontrából meg tudjuk nyerni a meccset, szerencsére sikerült is kihasználnunk a legnagyobb helyzetünket. Az 58. percben, tizenkét perccel a vége előtt Németh lépett ki a védők között, lefutott mindenkit, majd a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt.

Hatalmas szívvel küzdő csapatunk így másodszor is legyőzte a Ferencvárost a bajnokságban, a tavaszi folytatás előtt pedig hét ponttal előzi meg a tabellán a második zöld-fehéreket, nyolccal pedig a harmadik Puskás Akadémiát.

A lányok tíz győzelem mellett egyszer játszottak döntetlent, 64 gólt rúgtak és mindössze hármat kaptak az ősz folyamán.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!