Keresés

Teremben az MTK Hungária FC bizonyult a legjobbnak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.01.24 Frissítve: 2017.01.23 Labdarúgás női

A torna során lejátszott nyolc mérkőzésén egyetlen gólt sem kapó MTK Hungária FC nyerte meg a női NB I-es csapatok első ízben kiírt téli teremkupáját. Az ezüstérmet az ETO FC Győr szerezte meg, míg a bronzérmes a szombathelyi Viktória FC lett.

A magyar női labdarúgás történetében kiemelkedő helyet foglalnak el a hajdani Focifarsangok. A szurkolók jelentős része a három évtizeddel ezelőtti teremtornák tévéközvetítését nézve tudta meg, hogy a nők is fociznak, és tanulták meg a korszak kiválóságai, a három csapat, a Femina, a Renova és a László Kórház, vagy a szakág első sztárjainak nevét. 
2017-ben, a magyar női futball visszatért a gyökereihez, és a szakág terembe hívta a női NB I, a Jet-Sol Liga mind a nyolc csapatát. Korábban még soha nem szerepelt ugyanazon a tornán a teljes hazai élvonal, így természetesen arra sem lehetett példa, amit Székesfehérváron, a Videoton Oktatási Központban láthattak a szurkolók: egy órán belül, ugyanazon a pályán futballozott a női NB I összes játékosa. 
A két csoportba sorolt nyolc csapat szombaton négy fordulót játszott le a csoportmérkőzésekből. Az esti zárásnál az A-csoportot az ETO FC Győr vezette a Ferencváros, a Kóka-FNLA és a Budapest Honvéd előtt, míg a B-csoportban a szinte hibátlan Viktória FC állt a tabella élén az MTK Hungária FC, az Astra HFC és az Újpest előtt. 
A vasárnap délelőtti, utolsó két fordulóban az élre állt a Ferencváros, így az egyik elődöntőben a Fradi az MTK-val, míg a másikban, a „Nyugati rangadón” a Viktória FC az ETO FC-vel találkozott. 
A gól nélküli Ferencváros – MTK Hungária tizenkét perce után hétméteresek döntöttek, ezekben pedig az MTK megtörte „átkát” győzött, és bejutott a döntőbe. A másik ágon a győri csapat 2-0-ra legyőzte a Viktóriát, bejutott a fináléba. 
A teremkupa utolsó szakaszában a helyosztókra került sor. A Budapest Honvéd az Újpest legyőzésével szerezte meg a 7., az Astra a Kóka elleni sikerrel az 5. helyet. A bronzmérkőzésen előbb nem bírt egymással a Viktória FC és a Ferencváros, majd a szétlövésben Csordás Csaba csapata bizonyult jobbnak – a szombathelyiek végeztek a harmadik helyen. 
Az NB I-es Női Teremkupa döntőjében az MTK Hungária jó játékkal, 2-0-ra legyőzte az ETO-t, és elnyerte a kupát, valamint az egymillió forintos fődíjat. A kék-fehérek egy hét múlva a nemzetközi mezőnyben is megmutathatják magukat, Potsdamban, a patinás Bajnokok Tornáján lépnek műfűre. 
Az MLSZ, a csapatok jutalmazása, az összesen 3.8 millió forintos pénzdíj mellett különdíjakat is átadott. A teremkupa gólkirálya Süle Dóra (ETO FC), legjobb kapusa Varga Luca (MTK Hungária FC), legjobb játékosa Németh Loretta (ETO FC) lett, míg a legszebb gólért járó elismerést Véglás Viktória (UTE) kapta. Forrás: mlsz.hu. ">Fotó: Baricsa Gábor (MLSZ)

Teremben az MTK Hungária FC bizonyult a legjobbnak (LAPSZEMLE)

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!