Keresés

Lillák okozták a zöldek vesztét (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.05.18 Frissítve: 2017.05.17 Labdarúgás női

A fociakobon.cafeblog.hu írása.

Turányi Lilla 77. percben szerzett góljával a kék-fehérek a bajnoki finálé második találkozóján is legyőzték 1–0-ra az FTC-t, ami legalább akkora csoda, mint amikor tavaly Claudio Ranieri együttese, a Leicester City a Premier League élén végzett.

Jó volt a hajrá, MTK. Mint ismeretes, az első meccsen Nagy Lilla a lefújás előtt néhány perccel, míg ezúttal Turányi Lilla a 77. minutumban vette be a Fradi kapuját. Némi személyes szállal traktálnám a nyájas olvasót: úgy voltam vele, ha már ezúttal úgy alakult, hogy nem fér bele a hétfőmbe a találkozó helyszíni megtekintése, a harmadik meccsre mindenképpen kilátogatok.

Félreértés ne essék: nem a minden tiszteletet megérdemlő végső győztes MTK Hungária FC tudását, tapasztalatát, tettrekészségét és akaraterejét becsültem le, sokkal inkább azt tartottam elképzelhetetlennek, hogy a honi szinten sztárokkal teletűzdelt Ferencváros megenged magának akkora blamát, hogy a második meccsen is vereséget szenved, és simán elbukja a bajnoki címet.

Szabados György, az MTK Claudio Ranierije – de maradjunk a nagybetűs Mesternél – hétfő esti gratulációmat megköszönve rögtön visszakérdezett:

– Hitted volna, hogy megcsináljuk?

Őszintén feleltem neki: nem. No de nem én vagyok a szakvezető, márpedig ki higgyen a leginkább a játékosaiban, ha nem az edző? Hogy mi lehetett a gond az FTC-nél, az valószínűleg hosszas elemzést igényelne, mindenesetre felettébb kínos a kudarc, több okból is. Alapjáraton meggyőződésem, ha tíz meccset játszana egymással a finálé két résztvevője, nyolcat a Fradi nyerne, csakhogy arra az ominózus kettőre éppen mostanság került sor.

A két klub költségvetése között nagyjából annyi a differencia, mint a teológus és a geológus között: ég és föld. A társulatot egyénekre lebontva az FTC felé billenne a mérleg nyelve, csapatként viszont az MTK viszi a pálmát. Ismét az élet volt a legjobb tanár: egy nő sem szereti, ha lebecsülik, fitymálják, gyengébbnek titulálják, hát még tizennyolc! A kék-fehérek újkori dackorszakukat élték a napokban, és ezt az energiát a lehető legjobban hasznosították: a pályán adtak ki magukból minden dühöt, esetleges keservet. És azt se feledjük, hogy végül mindenki jól járt, hiszen az MTK-nak ideális alany volt a Bajnokok Ligája-selejtezőre való felkészülés tekintetében a Ferencváros, a Fradi pedig valóban két meccs alatt letudta a bajnoki finálét, ahogy azt eltervezte.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!