Keresés

Győzelemmel búcsúztunk az elitkörtől

Publikálva: 2019.03.28 Frissítve: 2019.03.28 Labdarúgás női

Négy MTK-játékossal a kezdőjében győzte le Grúziát az U17-es válogatott: Bokor Blanka, Czellér Dorottya, illetve a csereként beállt Pápai Emőke is betalált.

Az első győzelméért küzdött a magyar és a grúz csapat is a női U17-es Eb-elitkör zárómérkőzésén, utolsó ellenfelünk Angliától (8–0) és Görögországtól (3–0) is vereséget szenvedett a csoportban.

Schumi Dorottya ezúttal nem számíthatott az előző mérkőzésen megsérült Ploner Szandrára és Nagy Vanesszára sem; bekerült viszont a kezdőbe mind a négy 2004-ben született kerettagunk: Bokor Blanka, Sain Anna, Savanya Csilla és a kapuban Borók Dorina.

Csapatunk jól kezdte a mérkőzést, nem engedte támadni a grúzokat. Az első kaput eltaláló lövésünket Papp Luca jegyezte a 12. percben, aki messziről bombázta rá a labdát, amit a kapus csak másodszorra tudott megfogni.

Továbbra is mi járattuk a labdát, a középpályáról indulva építkeztünk, néhány perc múlva Fördős Beatrix hasonló lövéssel próbálkozott, mint a ferencvárosi játékos, aki nagyon aktívan futballozott és hamarosan újra helyzetbe került, de a gól még mindig nem jött össze. A másik oldalon Stefán Bernadett és Róth Rebeka játszott többször össze. Papp Luca a félidő felénél áthúzódott a bal oldalra, és onnan is megpróbálta bevenni Gabelaia kapuját.

A 27. percben Savanya Csilla előtt adódott lehetőség, a kapu előtti keveredésben elé pattant a labda – közelről lőhetett, de a kapus lábbal hárított. A 14 éves leány Anglia ellen is közel járt már a gólszerzéshez, lövése akkor fölé szállt. A hajrában Fördős Beatrix lőtt rá távolról, a csapatkapitány labdáját a kapus magabiztosan fogta.

A grúz csapat a térfelünkre sem tudott átjutni, de támadásinkból hiányzott a gyorsaság, így 0–0-s állással vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünetben három játékossal próbált frissíteni Schumi Dorottya, beállt Pápai Emőke, Buzás Kata és Palakovics Laura is.

Alig telt el hat perc a második játékrészből, Bokor Blanka Czellér Dorottyától kapott labdát és a tizenegyes vonaláról megszerezte a vezetést. (0–1) A fiatal játékos a válogatott mezben első tétmeccsén talált be.

A gólt követően szinte azonnal Palakovics Laura lőtt fölé. Ezt követően Savanya Csilla végzett el sarokrúgást, a grúzoknak már majdnem sikerült felszabadítaniuk, de egy szabálytalanság miatt tizenegyest kapott csapatunk, amit Papp Luca nagy magabiztossággal értékesített (0–2).

Továbbra is nagy nyomás alatt tartottuk a grúz kaput, ennek a 64. percben lett meg az újabb eredménye: Czellér Dorottya a tizenhatos sarkától hatalmas bombát lőtt (0–3).

A 73. percben az ügyesen cselező Stefán Bernadett beadásáról centikkel maradt le Palakovics Laura; majd Fördős Beatrix próbálkozott újabb távoli lövéssel, de ez is elkerülte a kaput. A hajrában Stefán Bernadett, Papp Luca és Palakovics Laura előtt is adódott még lehetőség.

A 89. percben kellett először játékba avatkoznia Borók Dorinának, miután a grúz csapat saját térfélen elvégzett szabadrúgására indult be centerük, de komoly veszélyt ez sem jelentett. Nem úgy, mint a kontratámadásunk, aminek a végén Pápai Emőke volt eredményes: a labda először a felső lécen pattant, felugrott a kapus, aki nem tudott védeni, Czellér Dorottya pedig MTK-s társa elé juttatta a labdát, ezzel kialakult a 4–0-s végeredmény.

A csoport párhuzamos mérkőzésén Anglia 2–0-ra legyőzte Görögországot, így Schumi Dorottya szövetségi edző csapata 2. helyen végzett elitkörös csoportjában.

A szünet után átálltunk támadóbb rendszerre, onnantól folyamatosan jöttek a helyzetek. Sikerült még időben betalálni, az utolsó pillanatban szerzett negyedik gólunk pedig eldöntötte, hogy másodikok leszünk – értékelt a lefújást követően Schumi Dorottya – A mérkőzésnek már nem volt tétje, de mindenképp meg akartuk szerezni ezt a helyezést; ezért is mentek annyira a lányok, mert tudtuk, hogy gólokat kell lőnünk, ezért kicsit görcsös volt a játékunk. Van bennem hiányérzet, szerettünk volna kijutni az Eb-re, ehhez a kapott gólokat kellett volna elkerülnünk.  

(Forrás: mlsz.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!