Keresés

MTK NŐI FOCI TÖRTÉNELEM

Az MTK Hungária FC női csapata története során nyolcszor nyerte meg a női NBI-es bajnokságot. 

A csapat 2002-ben alakult, s már abban az évben megnyerte a másodosztályt, így kiharcolta az NB I-es tagságot. Az élvonalban a harmadik szezonban sikerült bajnokságot nyerni, ám a 2004-es év nem csupán ezért, hanem azért is sikeres volt, mert Magyar Kupát és utánpótlás bajnoki címet is nyert az együttes. Ezt követően ezüstérmt szereztek, majd 2006-ban Turtóczki Sándor került a csapat kispadjára, és vele két bronzérmet, egy ezüstérmet, majd sorozatban négy aranyérmet, és két Magyar Kupát nyert a csapat. 
Ami a női szakágat illeti, a felnőtt együttes mellett, U17-es és U15-ös csapatot is indít évről évre az egyesület, amelyekből számos tehetség kerül ki. 

Ide sorolhatjuk elsőként Jakabfi Zsanettet, akit az MTK-tól igazolt a Bundesligában szereplő Wolfsburghoz. Az MTK női csapata adja napjainkban a női felnőtt válogatott gerincét, de  az U-19-es, és az U-17-es válogatottnak is adunk játékosokat. 
A jelenlegi együttest leginkább az jellemzi, hogy optimálisan megférnek egymás mellett és remekül kiegészítik egymást a fiatal és idősebb játékosok. Az elért eredmények annak tükrében, hogy játékosaink munka, illetve iskolai elfoglaltság mellett űzik a sportágat még inkább tiszteletre méltóak. 

2013 nyarán a csapattal négy aranyérmet nyerő Turtóczki Sándort, az egyesület korábbi utánpótlás edzője Medgyes Péter váltotta, aki rögtön a bajnokságot és a Magyar Kupát is megnyerte a csapattal.

A jelenlegi vezetőedző, Szabados György már kétszeres bajnok, hiszen 2017 után 2018-ban is magasba emelhette a JET-SOL Liga trófeát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!